Virtualni Zagreb#ZagrebLovesYou

Kultura u tvom domu

Predstave Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu u suradnji s redakcijom 24 sata pokrenulo je projekt u okviru kojega će svakodnevno biti prikazivane predstave Opere, Drame i Baleta, a koje će i nakon toga biti dostupne za gledanje tijekom razdoblja borbe s koronavirusom.

Web

Facebook

Predstave Zagrebačkog kazališta mladih

Predstave u online izdanju ZKM nudi po izboru publike koja na društvenim mrežama glasuje za omiljeni ZKM-ov naslov koji želi vidjeti.

Linkove za predstave ZKM objavljuje na svom Facebooku i Instagramu.

YouTube

Kazalište Mala scena online

Kazalište Mala scena kulturne sadržaje iz kazališta prebacilo je u virtualni svijet. Iz kazališta Mala scena su najavili i mogućnost gledanja predstava na zahtjev putem vimeo servisa.

Facebook

YouTube

PREDSTAVE NA ZAHTJEV

Ansambl Lado iz vlastitog doma

Iako ništa ne može zamijeniti izravan kontakt umjetnika i publike, Ansambl Lado i dalje ostaje povezan s ljubiteljima tradicijske umjetnostiNa svom YouTube kanalu Lado je objavio snimke različitih koncerata koji se mogu gledati iz udobnosti vlastitog doma. 

Hvala našim herojima

Svi zainteresirani, bez obzira na dob, su pozvani uključiti se u online izložbu Centra za kulturu i obrazovanje Susedgrad svojim likovnim radovima na temu Hvala našim herojima.

Više na web stranici Centra.

CeKaTe Teatar #kulturaonline

Bogat virtualni program Centra za kulturu Trešnjevka kontinuirano se izvodi svaki tjedan te se može pratiti na internetskoj stranici, društvenim mrežama (Facebook i Instagram) i na YouTube kanalu. Program se trajno nalazi na navedenim kanalima te se može pogledati i naknadno. #ostanitedoma i uživajte uz CeKaTe -ov bogati online program.
VIŠE

Virtualni program za djecu

Natječaj za dječje literarne radove 'Knjiga nije hrana, ali je poslastica!'

#PRIČEKOJELIJEČE

Virtualna izložba: 'Arhitektura zagrebačkih četvrti - Trnje'

TEATAR TIRENA priprema dramsko-edukativne online programe za djecu

Teatar Tirena plasirat će kreativne videozadatke za djecu tri puta tjedno, ponedjeljkom, srijedom i petkom, koje će osmišljavati njihovi dramski pedagozi. Također će nuditi online i svoje predstave za niže razrede osnovne škole.

Facebook

Kazališne predstave uz Jutarnji List, kazalište Gavella i ZeKaEm

U sklopu akcije #ostajemdoma Jutarnji List je otvorio novu rubriku na Jutarnji.hr koja će u vaše domove potpuno besplatno donijeti kulturni sadržaj.

Web

Predstave kazališta Knap online

U ovom čudnom i teškom periodu za sve nas,  kazalište Knap odlučilo je unijeti malo veselja i zabave u našu svakodnevnicu te omogućiti konzumiranje kulture iz kućnog naslonjača.

Predstave možete pogledati na njihovom YouTube kanalu

Facebook

KUD Nikud

Domaći kulturni radnici, okupljeni oko Apela za nezavisnu kulturnu scenu, pokrenuli su projekt Kulturnoumjetničko društvo Nikud u sklopu kojega će na svome kanalu na YouTubeu objavljivati originalan sadržaj hrvatskih umjetnika svih disciplina.

Kulturni centar Travno

Kulturni centar Travno je jedan od brojnih centara i kulturnih ustanova koji žele doći do svojih građana kada oni ne mogu doći do njih. Pritom mislie na djecu i odrasle te se trude svima ponuditi sadržaj.

Na internet stranici Kulturnog centra Travno možete pronaći niz radionica, izložbi, predstava i drugog zabavnog sadržaja kojim ćete si boravak kod kuće učiniti lakšim.

"Ostani doma – Kerempuh dolazi k tebi"

Želeći za vrijeme trajanja izolacije zbog posebnih mjera prevencije širenja koronavirusa svojoj publici omogućiti kvalitetan kulturni sadržaj dostupan iz udobnosti vlastita doma, Kerempuh je odlučio svoj repertoar učiniti dostupnim online. Pod sloganom 'Ostani doma – Kerempuh dolazi k tebi', Satiričko kazalište Kerempuh započinje ciklus online prikazivanja svojih aktualnih hit predstava. Svakoga tjedna gledatelji će na portalu Jutarnjeg lista te na Youtube kanalu Kerempuha imati priliku pogledati po jedan novi kazališni naslov.

Dnevnik iz karantene Hrvatskog društva pisaca

HDP će svakodnevno na svojoj web stranici objavljivati za ovu priliku nastale tekstove i/ili video priloge pisaca, svojih članova, a ponajprije samostalnih umjetnika.

Virtualna šetnja kroz Muzej Mimara

Muzej Mimara je uz obavijest da do daljnjeg odgađa sve programe javnog okupljanja koji su planirani u narednom periodu pozvao sve zainteresirane građane na virtualnu šetnju kroz svoj postav.

Web
SmartGuide
Facebook

Virtualna izložba Stanje uma / Mind Storm

Blog Muzeja Mimara

Prošetajte kroz Muzej za umjetnost i obrt

Na stranicama Google Cultural Institutea publika kroz Google Museum View iz vlastitog doma može virtualno prošetati i kroz tri kata stalnog postava Muzeja za umjetnost i obrt.

Virtualne izložbe Hrvatskog povijesnog muzeja

Hrvatski povijesni muzej, uz moto "Možda vi ne možete do nas, ali mi možemo do vas!", na svojim web i facebook stranicama nudi pregled starih izložbi održanih u prostoru Muzeja i širom Hrvatske kao i svoje virtualne izložbe.

"Muzejski makeover" - Pridružite se zabavnom svjetskom trendu.

#MSUNonStop

Muzej suvremene umjetnosti u Zagrebu uživo je na službenim stranicama i društvenim mrežama pokrenuo virtualni program #MSUNonStop. U sklopu tog programa svakodnevno će predstavljati radove iz Zbirki i donositi zanimljivosti u vezi svog postava. Također, na svojoj Facebook stranici pokrenuli su projekt "FB misao na dan" u kojem pozivaju umjetnike da izraze svoja razmišljanja o koronavirusu i izolaciji na kreativan način i time ih potaknu na daljnje stvaranje. 

Facebook

Web

Virtualne šetnje Tiflološkog muzeja

Posjetite Tiflološki muzej od 0 do 24 na njihovoj web stranici stranici i razgledajte stalni postav i sve izložbe Muzeja putem virtualnih šetnji.

#GlazbomProtivPanike

Nedavno je na društvenim mrežama nastao hashtag #glazbomprotivpanike, kojemu je u cilju barem u tom jednom trenutku smiriti javnost i smanjiti paniku. Massimo, Ivana Kindl, grupa Vatra i Ana Rucner samo su neki od naših glazbenika koji su se uključili u ovu akciju.

#OstaniDoma, prati livestream

Kako bi vam olakšali izolaciju, za sve ljubitelje elektronske glazbe Klubskascena.hr prenosit će na svojim Facebook stranicama livestream-ove ponajboljih hrvatskih DJ-eva.

Zagrebački likovni umjetnici

Na portalu ”Zagrebački likovni umjetnici” i njihovoj facebook stranici, Udruga HDLU Zagreb redovito postavlja virtualne izložbe članova i prijatelja HDLU Zagreb.

Začarana Močvara

U sklopu svog programa Začarana Močvara, zagrebačka Močvara zbog koronavirusa pokrenula je seriju live prijenosa svirki glazbenika iz zemlje i regije putem Facebooka.

"Vizura 2020 // Vrijeme ekstrema" virtualna izložba

Sekcija za fotografiju ULUPUH-a poziva sve ljubitelje fotografije da im se pridruži u netom otvorenoj virtualnoj galeriji izložbe “Vizura 2020 // Vrijeme ekstrema”. Izložba je dostupna na sljedećoj poveznici.

 

 

Otkrijte zbirku Moderne galerije

Moderna galerija u Zagrebu će svakog ponedjeljka, srijede i petka predstavljati online po jedno djelo iz svoje bogate zbirke kako bi i u aktualnim ograničenim uvjetima djelovanja ostala u kontaktu s posjetiteljima. Kustosi tog nacionalnog muzeja moderne umjetnosti omogućit će na Facebooku, Instagramu, a uskoro i na web stranici Moderne galerije, upoznavanje s umjetninama predstavnika hrvatske moderne umjetnosti, uz stručne tekstove.

Na stranicama Moderne galerije može se razgledati i dio velike retrospektive Vatroslava Kuliša.

Muzej s kauča - online programi Etnografskog muzeja Zagreb

Etnografski muzej Zagreb poziva Vas na virtualno druženje kroz koje ćete upoznati i naučiti mnogo zanimljivosti iz hrvatske i svjetske baštine. Svakog utorka, četvrtka i subote objavljuje sadržaj za male i velike. Naučite nešto novo iz hrvatske i svjetske baštine, budite kreativni, zabavite se i, najvažnije, ostanite doma!

Na svojoj web stranici  Etnografski muzej nudi i virtualni razgled pojedinih zbirki i izložbi, koje imaju i edukativan karakter, izložbu tradicijskih glazbala, putovanje Afrikom i Južnom Amerikom s braćom Seljan, i mnoge druge.

Virtualne izložbe Muzeja grada Zagreba

Muzej grada Zagreba nudi devet virtualnih izložbi a moguće je razgledati i tri njihove online zbirke: Zbirku mehaničkih glazbenih automata Ivana Gerersdorfera, Zbirku stare ambalaže dr. Ante Rodina te zbirku Tilla Durieux i njezina zbirka umjetnina.

Zagrebački muzejski spomenar
Vodič za djecu kroz MGZ


Virtualno otvorenje izložbe VODA 2020 u Galeriji Modulor

Galerija Modulor je za sve zainteresirane snimila otvorenje izložbe VODA 2020 koje možete pogledati na adresi: https://youtu.be/z3tunz58Jhs dok se virtualna izložba može pogledati na njihovoj Facebook stranici:

Facebook

Knjižnice grada Zagreba

Iako ne možete podići željenu knjigu u tiskanom obliku, članovima Knjižnica grada Zagreba dostupna je posudba e-knjige. E-knjige mogu se posuđivati putem aplikacije ZaKi Book te preko mrežnoga kataloga. Detaljnije upute možete potražiti na mrežnim stranicama Knjižnica grada Zagreba. Trenutno je dostupno više od 600 naslova e-knjige za posudbu.

Projekti za djecu i mlade
Izložba "Zagreb 22. ožujka 2020."

Kućni performansi

Na društvenim mrežama udruge Domino objavljivat će se upute za izradu kućnog performansa prema recepturi suvremenih hrvatskih umjetnika. Pisane upute daju jasne korake što i kako činiti, a sudjelovati mogu svi. Ostanite doma i oslobode umjetnika u sebi! Upute za performanse pratite na Facebook stranici Domina i na webu .

OMart online radionice

U ovom periodu neizvjesnosti i izolacije OMart na tjednoj bazi predlaže kreativne zadatke za umjetničko stvaralaštvo u vašim domovima! Zabavite se prateći ih na novootvorenom OMart YouTube kanalu

Dallas Records #karantenasessions

Dallas Records u suradnji sa svojim izvođačima, koji su kao i najveći broj nas radi svačije sigurnosti primorani ostati doma i tako se boriti protiv globalne pandemije Covid-19 virusa, pokreće inicijativu koja će vam nasuprot svemu lošem što se oko nas događa, ponuditi val optimizma, dobre energije i zdrave zabave. Na njihovoj Facebook stranici svaki dan u 20 sati moći ćete pratiti live svirke ili posebno snimljene izvedbe naših izvođača koji će vam se javiti iz intime svoje karantene.

Virtualni pogled na kritičku retrospektivu Vatroslava Kuliša u Modernoj galeriji

S obzirom na okolnosti svečanog otvorenja izložbe, koje je bilo predviđeno 31. ožujka, neće biti. No, kako ne biste morali čekati neko sretnije vrijeme da biste uživali u atraktivnosti Kuliševog stvaralaštva na web stranici, Facebooku i Instagramu Moderne galerije predstavljeni su segmenti izložbe, koje su uspjeli postaviti prije potresa.

Hrvatski muzej naivne umjetnosti

Iako su vrata muzeja zatvorena, Hrvatski muzej naivne umjetnosti poziva vas na druženje u virtualnom svijetu uz kataloge, vodiče i monografije koje su odabrali za vas a koji se mogu prelistati na web stranicama muzeja. Online kataloge objavljivati će i na svojoj Facebook stranici.

Digitalizirane publikacije
Vodič kroz postav

#OdSobeDoSobe - projekt Unisona i Večernjeg lista

Unison – Hrvatski glazbeni savez i Večernji List odlučili su u ovakvim vremenima ujediniti sve glazbenike u projektu pod nazivom #Odsobedosobe. Projekt #Odsobedosobe nastao je kao svojevrsni nastavak inicijative #Ostajemdoma, obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju koja zahtjeva da svi zaista – ostanemo u svojim kućama. Hrvatski glazbenici, autori i izvođači ujedinili su se u pokušaju da stvore pozitivnu atmosferu. Za sve nas pjevaju, sviraju i stvaraju u svojim sobama.

YouTube Unison
YouTube Večernji listAkcija ‘Glasno’ RTL Musica

Pozvani su svi kreativci, koji tišinu izolacije razbijaju bukom, pjesmom, skladaju, pišu, pjevaju, plešu (…), da svoje radove podijele s RTL Musicom, a oni će sa svima drugima. Najbolji autorski radovi objavit će se na web stranicama RTL-a, postat će dijelom RTL-ovih playera i online kanala, a najkreativniji će biti prikazani i kroz njihove tv emisije.

Svoje radove, zajedno s osnovnim osobnim podacima, možete slati u Facebook inbox RTL Musica, a oni će vaše najbolje radove objaviti na web stranicama RTL televizije.

Nacionalna i sveučilišna knjižnica

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu na svojim web i Facebook stranicama nudi mnoštvo online sadržaja koji će vam olakšati boravak kod kuće.

Digitalne zbirke Nacionalne i sveučilišne knjižnice

Virtualna šetnja

Zagrebački solisti - Koncerti u vašem domu

Zagrebački solisti odlučili su u nadolazećem razdoblju objavljivati djela, odnosno snimke sa svojih koncerata na Facebook i YouTube kanalima. Nalazimo se u vremenima kada nam je potreban mir, ali i odgovornost svakog od nas. Poznato je da klasična glazba opušta i smiruje ali i drži um budnim i trezvenim.

Knjigom protiv korone

Ako nam je ikad trebao bijeg od svakodnevice, onda je to definitivno ovih dana kada smo zatvoreni u kućama zbog korone, potres nas tjera van, a snijeg u proljeće nazad unutra. Sve je zlo i naopako. I zato vam Hoću knjigu nudi nešto stalno. Na njihovim Facebook stranicama svakoga dana u 19 sati moći ćete poslušati jednog domaćeg autora kako čita dio ili poglavlje iz knjige po vlastitom izboru.

Autonomni kulturni centar Attack

Autonomni kulturni centar Attack poziva na zajedničko gledanje video-sessiona kroz novi klupski virtualni program 'not live, not dead' na svojoj Facebook stranici AKC Attack. "not live, not dead“ je novi program Autonomnog kulturnog centra Attack fokusiran na snimanje, montažu i post-produkciji video sessiona. Kroz program se želi realizirati ideje i planove za nastavak rada kluba i izvođača u ovom izazovnom razdoblju.

Online izložba "Siva arhiva - Izvan kadra"

Centar mladih Ribnjak

Centar mladih Ribnjak dio svojih aktivnosti preselio je online. Na njihovim web i Facebook stranicama možete pronaći mnoštvo sadržaja kojim ćete korisno i zabavno iskoristiti vrijeme kod kuće. 

Virtualna izložba "Ribnjak u vremeplovu"

Virtualna izložba Kabineta grafike HAZU

Kabinet grafike Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti priključio se akciji #seeartfromhome. U Vaše domove donese virtualnu izložbu "Prvaci hrvatskog plakata / Csikos, Crnčić, Krizman, Babić". Izložbu možete pogledati na njihovom Facebook profilu.

Radionice Francuskog instituta - Srdačni i kreativni sastanci u vašem domu! #CultureChezNous

Francuski institut u Hrvatskoj nudi vam program umjetničkih, kulturnih i jezičnih radionica kako biste istražili francuske i frankofonske kulture, sanjali, stvarali i dijelili. U ovim teškim i neuobičajenim vremenima u kojima solidarnost iskazujemo ostajući doma, Francuski institut poziva vas da nastavite pratiti animacije i online radionice više nego ikad prije.

Web

Facebook

Hrvatski školski muzej

Hrvatski školski muzej zatvoren je za posjetitelje no možete ih posjetiti virtulano na njihovim web i Facebook stranicama.

Virtualne šetnje muzejom
U posjetu Hrvatskom školskom muzeju - vodič za djecu

BLOG Hrvatskoga školskog muzeja

Digitalna zbirka Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti

Portal DiZbi.HAZU sadrži digitaliziranu građu 14 Akademijinih znanstvenih i muzejsko-galerijskih jedinica i središnje Knjižnice. DiZbi.HAZU trenutno uključuje građu u sljedećim izvornim formatima: knjige, časopisi, kazališne cedulje, rukopisi, mikrofilmovi, note, fotografije, sadreni odljevi, medalje i plakete, umjetničke slike, arhitektonski nacrti i modeli, video.

Facebook

Gliptoteka HAZU

Prirodoslovni_online

Muzej je možda zatvoren, ali sav sadržaj dostupan je na web stranicama. U protekle tri godine Hrvatski prirodoslovni muzje realizirao je preko 150 vrijednih muzejskih prijekata, izložbi, radionica i događanja kako u muzeju tako i u gostujućim sredinama. Prisjetite se nekih starih ili pogledajte aktualne izložbe virtualno 0-24.

Facebook

Zbirke poezije suvremenih hrvatskih pjesnikinja

Društvo za promicanje književnosti na novim medijima, objavilo je u okvriu projekta Besplatne elektroničke knjige šest zbirki suvremenih hrvatskih pjesnikinja.

Plovna mjesta - Sanja Baković
Nebeski ekvator - Gordana Benić
Etika konja i kruha - Marija Dejanović
Početne koordinate - Monika Herceg
Čovječica - Sonja Manojlović
Meteorologija tijela - Nada Topić

Studio Live Sessions

Ostani doma, ali partijaj kao u klubu! Dnevnik.hr i A1 donose ti Studio Live Sessions velikih imena klupske i underground scene, svakog petka i subote od 21 do 23 sata putem streama na Youtube kanalu A1. Iako smo razdvojeni, i dalje nas spaja dobra mjuza!

Virtualna izložba "U službi vizualizacije baštine"

Hommage fotografima Nini Vraniću, Vinku Malinariću, Rudolfu Bartoloviću, Živku Bačiću i Miljenku Mojašu nastoji baciti svjetlo na zlatno doba konzervatorske fotografije.

Web

Fototeka Ministarstva kulture RH

Zbirka fotografske dokumentacije Uprave za zaštitu kulturne baštine Ministarstva kulture dostupna je na poveznici.

Gavellina daleKOVIDnica

Na službenom YouTube kanalu kazališta Gavella omogućit će se publici da se prisjeti nekih predstava iz bogate arhive kazališta koje su bile rado gledane i dio su kolektivnog pamćenja publike teatra iz Frankopanske. Svakog ponedjeljka od 18 sati do četvrtka u ponoć predstave će biti dostupne bez naknade.

"Španciramo Zagrebom" - Virtualna skupna izložba

Centar za kulturu i informacije Maksimir i likovni amateri grada Zagreba vam žele uljepšati ovo teško i turobno vrijeme pandemije. Na Facebook stranici CKIM-a predstavit će se amaterske Udruge koje izlažu na izložbi Španciramo Zagrebom, a očekuju vas i video materijali koje ne propustite pogledati.

Kulturno informativni centar Zagreb

Kulturno informativni centar je javna ustanova kulture koja putem svojih djelatnosti promiče kulturu i visoke umjetničke dosege, prati i potiče aktualna društvena i kulturna zbivanja u Zagrebu i zemlji i koja pruža mogućnosti za svestrano informiranje u kulturi i o kulturi na svojim web i Facebook stranicama.

Ciklus tribina Alena Žunića - ZAGREB NAKON POTRESA
Virtualni obilasci arhive: Todorović - Aladinov duh
Mak Melcher - Atelijer 08 /virtualna izložba

Komedija Online

Zagrebačko gradsko kazalište Komedija u suradnji s portalom Jutarnji.hr objavljuje niz svojih najuspješnijih predstava.

Facebook

Virtualna izložba "Nokturno"

Virtualnu izložbu "Nokturno" akademske umjetnice Gorane Težak u organizaciji Galerije „Idealni grad” Centra za kulturu i obrazovanje Susedgrad možete pogledati na linku.

Detaljnije o izložbi možete saznati na web i Facebook stranici Centra za kulturu i obrazovanje Susedgrad

Virtualna galerija 5. bijenala slikarstva

Virtualnu galeriju 5. bijenala slikarstva možete pogledati na stranicama Artsteps.com. Virtualna izložba prati postav izložbe 5. bijenale slikarstva koja je realizirana krajem 2019. godine.

Zaplešite s Ladom

Ansambl LADO kreće s objavljivanjem kratkih videa u kojima umjetnici Ansambla LADO pokazuju različite hrvatske tradicijske plesove. Radionice će tijekom svibnja i lipnja objavljivati svakog utorka i četvrtka na svom YouTube kanalu i društvenim mrežama.

Facebook

Online programi CKIM-a

Centar za kulturu i informacije Maksimir u situaciji nastaloj zbog pandemije virusa odlučio je svoje programe i dalje provoditi, ali online. U njima možete sudjelovati aktivno ili ih razgledati vizualno. Više o programima možete pročitati na njihovoj web i Facebook stranici:

“Greta VR” virtualna galerija

Zagrebačka galerija Greta pokrenula je online platformu “Greta VR” na kojoj autori mogu samostalno postavljati, a posjetitelji pregledavati recentne umjetničke radove u virtualnom prostoru galerije Greta. 

Razgled grada

Zagreb 360

Razgledajte Zagreb putem 360 virtualnih panorama. Više!

Zagreb Segway and Walking Tour

Upoznajte Zagreb na zaista originalan način - Segway način! Više

Web Facebook

Pedicab

Sjednite u Pedicab i razgledajte Zagreb. Više

Web  

HopOn HopOff - Zagreb City Tour

Uskočite u HopOn HopOff - Zagreb City Tour bus i provozajte se Zagrebom. Više

Web Facebook

Hrabre žene Zagreba

Krenite na virtualnu turu Zagreba u društvu Ive Sile iz Secret Zagreba i saznajte više o hrabrim ženama koje su oblikovale naš grad. 

Više

Invisible Zagreb

Invisible Zagreb prva je edukacijska tura u Hrvatskoj koju vode bivši i sadašnji beskućnici. Ture su besplatne i baziraju se na dobrovoljnim donacijamaKako izgleda razgled pogledajte u videu Davora Batisa. 

Filmovi u tvom domu

Kino Europa Online

Na 95. rođendan kina predstavljena nova internetsku platfomu Kino Europa Online posvećenu omiljenom mjestu koje je gotovo cijelo stoljeće bilo dom filmskoj umjetnosti, a danas je zatvoreno. U ovom trenutku možete pogledati četrdesetak filmova koji su bili dio redovnog repertoara, a svake srijede i nedjelje objavljivat će se kodovi za besplatno gledanje odabranih naslova! Kodove pronađite na Facebook stranici kina. 

Pet najgledanijih Factumovih dokumentaraca besplatno online

Nakon što je odgođen 16. ZagrebDox, produkcijska kuća Factum, odlučila je publici ponuditi filmski sadržaj iz opusa Factumove produkcije. Riječ je o pet filmova koji su dostupni na njihovoj stranici gdje ih uz kôd OSTANIDOMA svi zainteresirani mogu pogledati besplatno.

Restart poklanja 20 dokumentaraca

Restart label otvorio je svoju bogatu online doku-riznicu s 20 potpuno besplatnih naslova dok je ostatak kolekcije sa stotinjak raznolikih dokumentarnih filmova dostupan za gledanje uz minimalnu naknadu. Na volimdokumentarce.net u sljedećim danima bit će dostupni online i odabrani naslovi s repertoara Dokukina KIC.

Croatian.film platforma hrvatskih kratkometražnih filmova

Croatian.film platforma je za promociju hrvatskog kratkometražnog filma na kojoj je moguće filmove pogledati u visokoj rezoluciji, saznati vijesti iz hrvatske kinematografije, informirati se o festivalima koji imaju program kratkog metra, kroz intervjue saznati o hrvatskim filmašima te se upoznati s uspješnim produkcijama. Na platformi je dostupno više od 100 kratkih filmova domaćih autora.

Online program kina Tuškanac

Kino Tuškanac vam poklanja filmse klasike. Više informacija o programu i načinu gledanja filmova možete pronaći ovdje.

Kino Mediteran: Besplatni filmovi za ostanak kod kuće

Uz prigodni promo kod KARANTENA ljubitelji filma na web stranici www.kinomediteran.hr/vod mogu odabrati naslov koji žele i pogledati ga besplatno.

Nova digitalna platforma R+

Ideja iza R+, koju je utemeljio RAFF film festival, je da postane jedno mjesto gdje će se zainteresirani moći kreativno izraziti, podijeliti svoje priče, iskustva, potražiti informaciju, čuti i neku manje apokaliptičnu perspektivu, uvažavajući ozbiljnost naše novonastala svakodnevnice.  https://rplus.video/

Videoteka Hrvatskog filmskog saveza

Hrvatski filmski savez pokrenuo je online videoteku na kojoj korisnici mogu pogledati filmove nastale u produkciji HFS-a. Za sada, ponuđeno je 17 kratkometražnih i dugometražnih filmova za besplatno gledanje, no njihov broj će s vremenom rasti.

HRTi videoteka

Na platformi Hrvatske Radiotelevizije HRTi, između ostalog, nalazi se videoteka s gotovo pedeset hrvatskih dugometražnih igranih filmova. Na stranicu se potrebno prijaviti e-mail adresom ili Facebook profilom.

Filmski četvrtak u Hrvatskom državnom arhivu

Hrvatski državni arhiv će, radi održavanja tradicije Filmskog četvrtka i omogućavanja uvida u gradivo, svaki tjedan donositi projekcije iz fundusa nacionalne filmske baštine Hrvatske kinoteke. Možete ih pogledati na YouTube kanalu HDA.

Kino Metropolis

U danima kada zbog okolnosti nije moguće otići u kino, MSU vam, u suradnji s Kinom Metropolis i mrežom MUBI, omogućava online gledanje brojnih filmova u sljedeća tri mjeseca.

Filmovi su dostupni na poveznici https://mubi.com/kinometropolis.

Animafest Insights

Animafest Zagreb pripremio je svim ljubiteljima animacije atraktivan sadržaj Animafest Insights koji će biti dostupan na festivalskoj internetskoj stranici i društvenim mrežama. Posebnu draž Animafest Insights programa čini i ekskluzivna serija intervjua s autoricama i autorima u sklopu objave filmova kako bi se publika još bolje povezala sa umjetnicima i njihovim animiranim hitovima.

Facebook

#OstaniOdgovoran, naruči dostavu

Pogledajte popis ugostiteljskih objekata koji nude dostavu hrane.

Okusi Zagreba u tvom domu

Upoznajte zagrebačku kuhinju kroz seriju slasnih recepata :)

#OstaniDomaIKuhaj

Hrvatski kuharski savez (HKS) pozvao je kuhare na online natjecanje #OstaniDomaIKuhaj, kako bi ih animirao i ohrabrio u vremenu zatvorenosti ugostiteljskih objekata.

Chef kuha doma

Na inicijativu chefa Bistro Apetita Marina Rendića, skupina vodećih hrvatskih chefova pokrenula je inicijativu Chef kuha doma, u kojoj će iz svojih kuća kuhati s publikom, davati recepte i savjete, odgovarati na pitanja i pomagati ljudima da bolje kuhaju kod kuće

#kuhamdoma

Podijeli što kuhaš & inspiriraj druge! U komentaru objavi sliku bilo kojeg obroka & napiši što je. Recept je dobrodošao. Izazovi nekoga na #kuhamdoma - označi ga/ju u komentaru

Facebook Instagram

Vježbaj od doma

Ostanite kod kuće, ali budite aktivni uz besplatne treninge Aktivne Hrvatske

Stručni tim vodećeg hrvatskog sportsko – edukativnog projekta Aktivna Hrvatska i Jutarnji list u idućim će vam tjednima savjetima, vježbama i alatima pomoći u tome da ostanete fit, dobrog zdravlja i duha u vrijeme kad nam je kretanje na neki način ograničeno te moramo mijenjati navike. 

WEB

FACEBOOK

Zdrav život postaje navika by Mario Mlinarić

25 dana izazova: Uz Maria Mlinarića besplatno vježbaj kod kuće.

Na njegovoj Facebook stranici možete pronaći besplatne treninge, planove prehrane, jelovnike, savjete koji će vas motivirati da ne odustanete od vježbanja u vrijeme kada teretane zatvaraju svoja vrata.

Vježbajte kod kuće uz #VježbajDoma projekt Hrvatskog nogometnog saveza

Hrvatski nogometni savez svakodnevno će objavljivati video uratke s individualnim treninzima namijenjenima mladim sportašima za izvođenje u vlastitom domu, dvorištu ili garaži. Treninzi će biti dostupni svakoga dana na YouTubeu kanalu HNS-a, kao i na HNS-ovim društvenim mrežama Instagram i Facebook.

"Fitness soba" - Ostanite doma i vježbajte besplatno uz RTLplay i RTL.hr

Set vježbi pod imenom 'Fitness soba' besplatno su dostupne na platformi RTLplay. Set vježbi trajat će do 20 minuta, a dostupni su različiti setovi vježbi: razgibavanje, snaga, stabilizacija te mišićna izdržljivost i ravnoteža, a novi set vježbi bit će dostupan svaki radni dan na RTLplayu. Osim na najvećoj online platformi u Hrvatskoj, skraćena verzija vježbi od pet minuta bit će dostupna i na webu - RTL.hr. 

Vatreni vježbaju *LIVE

Vježbanje uživo nije samo sportska aktivnost koja vas održava jakim i doprinosi vašem zdravlju, već je prije svega kreator iskustva, pojačivać odnosa i aktivator nade za bolje sutra. Treninzi će se održavati svaki dan u 19 sati i mogu se pratiti uživo na Facebook stranici Zagreb maratona te neposredno nakon treninga na YouTube kanalu. Kroz svaki trening, treneri pozivaju sve sudinike da sudjeluju u akciji prikupljanja donacija te na taj način pomognu u nastojanju da se prikupe sredstva i pomogne u temeljitoj obnovi bolnice Jordanovac.

Online jutarnji treninzi sa ZPA

U želji da nastavi svoj kontinuirani rad prilagođen trenutnoj društvenoj situaciji uzrokovanoj virusom COVID-19, Zagrebački plesni ansambl tijekom travnja svako jutro organizirat će online treninge koji će biti otvoreni za sve članove plesne zajednice.
Voditeljice treninga u bit će stalne bivše i sadašnje članice ZPA te profesorica baleta na zurichškom Tanzwerk-u i plesna umjetnica Pamela Monreale.
Treninzi će se održavati preko ZOOM platforme, a raspored njihovog održavanja možete pronaći OVDJE.

Kutak za najmlađe - rad kod kuće uz djecu

MiniMini ciklus Zagrebačke filharmonije na YouTubeu

Zagrebačka filharmonija emitira na svojem YouTube kanalu koncertne predstave 'Ježeva kućica' i 'Božić kod Zimogroznih'.

Predstava 'Ježeva kućica' dostupna je na linku , a predstava 'Božić kod Zimogroznih' na linku.

Mrle čita priče za laku noć

Damir Martinović Mrle i Ivanka Mazurkijević, alias Mr.Lee & IvaneSky autori su albuma za djecu 'Kišni razdraganci' koji je objavljen i u audio obliku i kao slikovnica. Na njihovom YouTube kanalu mogu se pogledati kratki videi na kojima Mrle čita priče za laku noć.

Dječji Grad na YouTube kanalu nudi mini disko videe

Djeca mogu pratiti korake i pritom se razgibati od glave do pete, a njihovo pjevanje prožet će vedrinom vaš dom. 

Više

COVID19 – 15 ideja kako animirati djecu u kućnoj izolaciji

Zbog koronavirusa škole i vrtići su u većini država i zajednica zatvorene. Preporučuje se minimalan kontakt sa ljudima kako bi se izbjegla mogućnost širenja zaraze. Upravo zbog toga većina ostaje u kućnoj izolaciji.

Imajući u vidu da su škole zatvorene i da djeca ostaju kući sa roditeljima, bakama i dekama, Zdravija vam donosi spisak ideja kako djecu animirati tijekom izolacije.

Rad s djecom u izolaciji: Vodič digitalnih alata koji će vam pomoći (pre)živjeti

Trenutna izolacija mnoge je dovela u situaciju da prvi put rade od doma. Oni koji uz sve te nove okolnosti moraju voditi i brigu oko djece našli su se u nezavidnoj situaciji. Kako odraditi svoje zadatke kad vam klinci konstantno odvraćaju fokus i pažnju? Netokracija donosi vodič digitalnih alata koji će vam pomoći

Trikovi za rad kod kuće uz djecu

Ako ste i vi jedan od roditelja koji zbog koronavirusa radite od kuće, znate koliko je to stresan i zahtjevan zadatak, a ponekad se čini i kao nemoguća misija. Priprema je najvažnija! Ovo je teško razdoblje za svakog člana obitelji, ali preživjeti se mora. Razmislite o nekom od ovih rješenja koja vam donosi PRona. 

Začarane priče (Bez da se itko iz kuće pomiče)

U narednim večerima, uz pomoć legendi, mitova, i slavne nam spisateljice, Purgerica pretvara vas svih u čitatelje i slušateljice, u priču, video ili stihove sakrit će svoj plan, djelić pripovijedanja downloadirati ravno na vaš dlan!

Facebook YouTube

“Kartice za kišne dane (i socijalno distanciranje)”

“Kartice za kišne dane (i socijalno distaniciranje)” još su jedan doprinos stručnjaka Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba kako bi pomogli obiteljima s djecom koje su u ovom teškom razdoblju zdravstvene krize izolirani u svojim domovima. Psihologinja Poliklinike Tea Brezinšćak osmislila je i prikupila 55 ideja za obiteljske aktivnosti koje povezuju i grade psihološku otpornost.

Kartice možete preuzeti OVDJE.

ZOO Zagreb – Edukativne priče

Zoološki vrt grada Zagreba svakodnevno na svojim Facebook stranicama i YouTube kanalu objavljuje edukativne videosnimke o svojim životinjama.

Kikići, Genijalci i Medenjaci - Hrabrice

Hrabrice, nova pjesma Kikića, Genijalaca i Medenjaka nastala u vrijeme izolacije zbog virusa i potresa u Zagrebu rezultat je velikog truda, ljubavi, prijateljstva i zajedništva dječje i roditeljske ekipe koja i dalje marljivo vježba i stvara putem interneta.

YouTube

Mali leteći medvjedi

Zagreb film pronašao je načina kako olakšati sugrađanima boravak kod kuće i učiniti im ga sadržajnijim i kvalitetnijim. Potrudili su se razveseliti najmlađe pa se na YouTube kanalu može pogledati i 31 epizoda Malih letećih medvjeda u ukupnom trajanju od 730 minuta. Riječ je o jednoj od najuspješnijih hrvatskih crtanih serija nastaloj u koprodukciji Zagreb filma i CinéGroupea koja kombinira fantastične pustolovine u realističnom okruženju.

Dječji časopisi Prvi izbor i Moj planet

Dječji časopisi Prvi izbor i Moj planet u izdanju Mozaika knjiga izvrstan su izvor znanja, ali i zabave za svakog školarca! Prelistaj besplatno časopise.

Dječji časopisi Smib i Modra Lasta

Školska knjiga daruje svim učenicima besplatan pristup listalici s novim brojem Smiba i Modre laste. Čitajte pjesme i priče, upoznajte talentirane vršnjake, doznajte zanimljivosti o životinjama, prirodnim i kulturnim ljepotama Hrvatske i svijeta, rješavajte enigmatske zadatke, kvizove i pitalice, smijte se uz stripove i šale. Najbolji časopisi za učenje i zabavu nude mnogobrojne zanimljive sadržaje. U oba časopisa čeka vas više od stotinu zabavnih tekstova.

Web

Online slagalice

Knjižnice grada Zagreba pripremile su vam zanimljivi način kako sebi i svojoj djeci prikratiti vrijeme provedeno u kući. Na sljedećim linkovima možete pronaći niz online slagalica sastavljenih od raznolike građe iz vrijedne Digitalizirane zbirke Knjižnice grada Zagreba. Zabavite se s online slagalicama!

Zagrebačko kazalište lutaka - Lutke stižu u vaš dom!

Kako bi vam olakšali boravak kod kuće Zagrebačko kazalište lutaka na svojim Facebook stranicama priprema niz likovnih radionica za najmlađe gdje mogu naučiti kako sami izraditi lutku. Na YouTube kanalu možete pogledati neke od njihovih najljepših predstava.

"Postolar i vrag"

"Carevo novo ruho"

"Vladimir i Matilda, čarobnjaci sa Zrinjevca“

Priča mi se priča

Teatar PocoLoco svoj program "Priča mi se priča" seli na Soundcloud. Besplatno poslušajte audio zapise s nekoliko njihovih najzabavnijih pričaonica.

Dječje kazalište Dubrava online

U iščekivanju povratka na pozornicu, Dječje kazalište Dubrava pripremilo vam je snimke svojih kazališnih predstava. Snimke predstava bit će aktivne na YouTube kanalu a više o njima možete saznati na web stranicama kazališta.

Kazališna predstava "20 000 milja pod morem"

Dječji online zbor CKIM-a

Dječji zbor CKIM-a, ne gledajući na nastalu tešku situaciju u kojoj smo se svi našli i dalje održava redovite online probe dva puta tjedno, utorkom i četvrtkom od 20:00 sati. Dječji zbor CKIM-a poziva svu djecu koja imaju želju i volju da im se pridruže u ONLINE ZBORU!

Virtualna zbirka "Djetinstvo na čekanju"

Virtualnu zbirku "Djetinjstvo na čekanju", koja obuhvaća radove mladih autora/ica, pogledajte OVDJE.

Klikom na svaku od fotografija možete pročitati i priče o nastanku radova, kao i poruke ove divne djece!

Animacija pristiglih radova

LOVEZAGREB - stories created by locals

From Zagreb Balconies

Take a tour of Zagreb from windows and balconies of Zagreb citizens. <3 #DreamNowTravelLater #ZagrebLovesYou

Zagreb's Virtual Farmers' Market

During the global coronavirus lockdown, even though most shops and supermarkets are open, one of the things people terribly miss is local, seasonal fruits and vegetables – fresh produce from farmers' markets.

In The Times of Hardship, We Stick Together

As I'm starting to write this blog post, I try to rewind all the events which took place throughout the last week. The times right now are indeed uncertain and scary, but somehow, the unbreakable spirit of our city still shines through.

Zagreb - A City With a Spirit of Steel

March 2020 was one to remember if you live in Zagreb. With the global pandemic caused by the coronavirus spreading, our beloved hometown was hit by a strong earthquake like none of us can remember.

Žganci – Cornmeal as Poor Man's Feast

Same as the rest of the world, the citizens of Zagreb are confined to their homes and have to eat in, trying to maintain a balanced diet for who knows how long.

You Can Still Have Fun While Staying Indoors

If you’re a complete introvert like me, this newly imposed quarantine may not be a huge problem for you. But, many of my extrovert friends find staying at home extremely difficult. This post is dedicated to those who need some ideas on how to entertain themselves outside obvious solutions like binging on Netflix, trying out new recipes, or doing a home workout.

The Sound of Zagreb Music: The 2000s - New Millennium, New Sounds

Check out the great sound of Zagreb bands from the 21st century

The Sound of Zagreb Music: The 90s Nostalgia and Local Bands

Discover how the 90s sounded in Zagreb through these amazing local bands

Teleoperateri

A1

Besplatnih 20GB prometa na sedam dana za mobilne privatne pretplatnike, dok za korisnike na bonove 5GB prometa na pet dana. Tomato korisnici na pretplatu i bonove imaju besplatnu flat opciju na pet dana. 
Dodatnih 20GB Internet prometa za poslovne korisnike
Besplatno korištenje video konferencijskog sustava Eyeson do 30. lipnja
Besplatno korištenje platforme za kolaboraciju i komunikaciju MS Teams do kraja 2020. godine.

Za najmlađe besplatnu dostupnost svih 14 dječjih kanala.
Da Vinci Learning, jedan od najboljih svjetskih edukativnih TV kanala.
Video učionica koja je namijenjena učenju i ponavljanju nastavnog sadržaja video lekcijama za sva četiri razreda srednjih škola koje prate gimnazijski program matematike. 

Više informacija na https://www.a1.hr/covid-19

Hrvatski Telekom

Svim privatnim i poslovnim pretplatnicima mobilnih usluga 15 GB prometa u narednih 30 dana, a korisnicima na bonove dodatnih 2 GB.
Svim poslovnim korisnicima dodatnih 50 GB kako bi im i u predstojećem razdoblju olakšali rad od kuće.

U vrijeme dok se nastava održava na daljinu besplatan pristup programu „Škola za život”.
U MAXtv Videoteci dostupna je usluga instrukcije.hr koja može poslužiti kao odlična pomoć u savladavanju gradiva iz matematike za osnovnu i srednju školu. Sve video instrukcije su napravljene po programu školskog programa.

Više informacija na https://www.hrvatskitelekom.hr/budimo-povezani

Tele2 učenicima omogućava besplatan podatkovni promet dok traje nastava na daljinu

Podatkovni promet za korištenje nastavnih sadržaja je besplatan preko Tele2 mobilne mreže od 16. ožujka 2020. godine sve dok traje organizacija nastave na daljinu uslijed koronavirusa u Hrvatskoj.

https://www.tele2.hr/privatni-korisnici/

EVOtv: Besplatni programi Plus

Svim korisnicima usluge EVOtv bit će dostupan buket Programi Plus koji donosi brojne programe s filmovima, serijama, dječjim i edukativnim kanalima.

https://www.evotv.hr/novosti/evotv-sadrzaj-bez-naknade

Iskon Internet: dodatni promet i snimalica

Iskon Internet će svim korisnicima Iskon.Mobile tarife aktivirati 15 GB prometa besplatno. Također, pristup programima nastave na daljinu bit će besplatan putem mobitela, a svim korisnicima Iskon.TV usluge bit će dostupna i Snimalica 7 dana na kanalima HRT3 i Sportska televizija. www.iskon.hr

Optima Telekom: besplatni filmovi i proširena snimalica

Za OptiTV korisnike omogućili su gledanje sadržaja na CineStar TV Premiere 1 i 2 kanalima te CineStar TV Fantasy kanalu bez naknade do kraja travnja. Svim korisnicima ljubiteljima filma, omogućit će u narednom razdoblju besplatne filmove u videoteci, i to 10 naslova svaki tjedan.

Svi OptiTV korisnici već imaju uključenu besplatnu Snimalicu u svojim paketima, a njene kapacitete će Optima u narednom razdoblju dodatno proširiti bez naknade za korisnike. Kompletan sadržaj nastavnog programa na HRT 3 i Sportskoj televiziji, na kojima učenici prate nastavu, može se snimati, premotavati, pauzirati i gledati do 3 dana unatrag. Na taj način je svim učenicima olakšan novi vid učenja.

Algebra je pokrenula nastavu u čak 160 virtualnih učionica

Stručni timovi Algebre koji već godinama uspješno organiziraju izvedbu programa obrazovanja, specijalističkih edukacija, preddiplomskih i diplomskih studija u on-line formatu, u svega tjedan dana su povećali virtualne kapacitete na 160 učionica i 400 nastavnika.

https://www.facebook.com/algebra.hr/

Učite kod kuće uz Srce

Svima zainteresiranima za samostalno učenje Srce nudi više od 20 online tečajeva iz područja uporabe informacijsko-komunikacijskih tehnologija. Tečajevi su besplatni i intuitivni za korištenje, a kroz sadržaj tečaja možete prolaziti sa željenog mjesta i željenim tempom. Po završetku tečaja možete preuzeti potvrdu o završenom tečaju te ju spremiti na vlastito računalo ili ispisati, a bit će vam dodijeljena i digitalna značka.

Osim online tečajeva Srce u otvorenom pristupu nudi više od 35 priručnika s popratnim datotekama koji se koriste za provedbu nastave u učionicama, ali mogu poslužiti i za samostalno učenje. Uz priručnike dostupne su i snimke održanih seminara za sistemce i webinara u okviru programa edu4IT, ali i snimke niza događanja u organizaciji Srca.

Korisno

Besplatna psihološka pomoć

Za sve koji osjećaju potrebu za psihološkom pomoći u novonastaloj situaciji vezano uz potres i koronavirus, na jednom smo mjestu prikupili besplatne brojeve telefona i kontakte na kojima možete dobiti pravi savjet kako sačuvati zdravu glavu i srce za vrijeme izolacije.

Nastavni zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”
Hrvatska psihološka komora
Hrvatski Crveni križ
Zagrebačko psihološko društvo
„Kako si?“ – online platforma studenata psihologije Filozofskoga fakulteta u Zagrebu

 

 

Aplikacija MojZagreb: sve važne informacije u Gradu Zagrebu

Aplikacija je razvijena je kako bi građani mogli izravno komunicirati s Gradskom upravom i Zagrebačkim holdingom, a u kriznim uvjetima svi građani Zagreba na njoj mogu potražiti i sve važne aktualne informacije vezane za situaciju s koronavirusom.

Mobilna aplikacija MojZagreb dostupna je za iOS i Android uređaje i možete je besplatno preuzeti na App Storeu i Google Playu.

HZZO i HZZ: prijave putem e-maila

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje omogućio je podnošenje zahtjeva za prijavu na zdravstveno osiguranje elektroničkim putem. Svima kojima je prestao radni odnos mogu podnijeti zahtjev za utvrđivanje statusa u obveznom zdravstvenom osiguranju po prestanku ranijeg statusa na mail adresu ppp@hzzo.hr uz obvezno navođenje imena i prezimena, OIB-a ili Matičnog broja osigurane osobe (MBO) i kontakt telefona, kao i kopiju osobne i zdravstvene iskaznice ili podatak o mjestu prebivališta.

Hrvatski zavod za zapošljavanje također je omogućio podnošenje zahtjeva za prijave u status nezaposlene osobe putem e-maila. Za prijavu u evidenciju nezaposlenih osoba putem e-pošte potrebno je priložiti scan ili fotografiju identifikacijskog dokumenta te potvrde o boravištu. Zahtjev za novčanu naknadu za vrijeme nezaposlenosti moći će se podnijeti i telefonskim putem.

Fina: dostava dokumentacije putem e-maila

Svi poslovni subjekti koji već imaju kvalificirani digitalni certifikat pomoću kojeg koriste e-servise državne uprave i javnih službi, a žele postati korisnici servisa Fina e-Račun, mogu to učiniti bez dolaska u Finine poslovnice – a korištenje servisa im je besplatno.

Svima koji imaju potrebu za udaljenim potpisivanjem dokumentacije Fina omogućuje besplatno izdavanje LCP certifikata za napredni ePotpis u oblaku, odnosno udaljeni elektronički potpis – izdavanje certifikata je besplatno, kao i korištenje kroz 5 godina.

Uz to, Fina je korisnicima omogućila dostavu dokumentacije putem e-maila. Pritom svi dokumenti trebaju biti potpisani elektronički, ukoliko ovlaštena osoba posjeduje digitalni certifikat, ili vlastoručno potpisani i skenirani, kažu iz Fine.

Irundo organizira besplatan smještaj zdravstvenim djelatnicima

Irundo, tvrtka koja se bavi iznajmljivanjem apartmana, u suradnji s vlasnicima stanova, organizira besplatan smještaj zdravstvenim djelatnicima koji u ovim teškim vremenima, zbog prirode posla moraju biti u samoizolaciji.

Više

e-medikus virtualna ordinacija

Virtualna ordinacija pokrenuta je od Udruge za edukaciju u zdravstvu E-medikus. Namijenjena je pacijentima kako bi, prvenstveno u doba epidemije COVID-19 virusa, imali i dalje dostupne liječničke savjete u vezi svojih zdravstvenih problema.

WEB

FACEBOOK

Znate li da možete virtualno putovati Zagrebačkom županijom

Doživite atrakcije Zagrebačke županije kroz prirodne, povijesne, kulturne i gastronomske znamenitosti. Prošetajte kroz općine i svih devet gradova županije iz udobnosti svoga doma.