ZagrebDox: Posveta okolišu, prirodi i baštini

Odnosu prema okolišu i prirodi posvećen je ZagrebDox koji će, ove godine iznimno u jesenskom terminu, ljubiteljima dokumentarnog filma priuštiti mnoge zanimljive sadržaje, ali ih i aktualnim temama potaknuti na razmišljanje.

Međunarodni festival dokumentarnog filma ZagrebDox ljubiteljima filma će prikazati aktualne dokumentarne filmove, od kojih su mnogi nagrađeni, a publiku očekuju i neke svjetske premijere. Tematski im je zajedničko da, svaki iz svojeg aspekta, ukazuju na posljedice globalne ekološke krize, ali i na drugačije oblike svakodnevice utemeljene na poštivanju prirode i kulturne baštine ili pak svjedoče o fascinaciji autora prirodnim pojava i silama izvan ljudske kontrole.

Pedesetak filmova, koliko će ih biti prikazano na ovogodišnjem ZagrebDoxu, grupirani su u regionalnu (14 filmova) i međunarodnu konkurenciju (16 filmova), dok je izvan konkurencije dvadesetak filmova programa The Best of the Rest.

Festival će se održati od 4. do 11. listopada u Kinu SC i Teatru &TD Studentskog centra u Zagrebu. Upravo je želja organizatora da filmove vidi što više ljubitelja dokumentaraca razlog što se ove godine ZagrebDox preselio u najveću zagrebačku kino-dvoranu gdje se festival može održati pod propisanim epidemiološkim mjerama.

Objavljeno: 06.10.2020