Ususret Valentinovu: Zagreb za dvoje

Za Valentinovo, ili nekog drugog posebnog dana, Zagreb nudi jedinstvenu atmosferu, srdačnu dobrodošlicu i mnoge prilike da vrijeme provedete ugodno i sadržajno. Neka to i ove godine, u gradu tisuća srca, budu dani koji se pamte.

Valentinovo, blagdan zaljubljenih, uobičajeno je doba romantičnih putovanja kojih se mnogi ne odriču ni u ovo, po mnogočemu specifično vrijeme. U potrazi za odredištem takvog putovanja Zagreb je itekako privlačan izbor: ovaj grad, koji mnogi  pamte po posebnoj atmosferi, i ove će godine posjetitelje dočekati mnogim privlačnim sadržajima. 

Zagreb udvoje ni u uvjetima pandemije nije izgubio svoj šarm, kako zbog romantičnih lokacija, tako i zbog domaćina koji će učiniti sve da posebne dane provedete na poseban način. Za to će se pobrinuti hotelijeri čiji paketi usluga uključuju, uz povoljniji smještaj, i mnoga gastronomska, wellness i druga iznenađenja.

Šetnja zanimljivim i romantičnim gradskim lokacijama, muzeji i izložbe, kazališne i filmske predstave prilagođene epidemiološkim mjerama… atraktivni su načini da provedete vrijeme u gradu. Uz  kavu, kolač ili pak ukusan obrok „za van“,  bit će to vremenu primjeren, ali uvijek ugodan doživljaj grada čiji parkovi i cvjetne lijehe pomalo najavljuju proljeće.

Zagreb je privlačan i za kupovinu, tim prije što se u dućanima kao i u šoping centrima – od kojih su neki i u strogom središtu grada – može pronaći zanimljiva ponuda domaćih proizvođača kao i renomiranih svjetskih marki. 

Ukratko, i u ovim posebnim prilikama Zagreb živi svojim uobičajenim ritmom. I vi ćete u njemu ubrzo naći svoje najdraže mjesto i najromantičnije šetnje primjerene Valentinovu, posebnom danu u posebnom gradu čiji simbol – nikako ne slučajno – i jesu srca, tisuću njih…     

Objavljeno: 11.02.2021