Tramvaji se vraćaju na Trg bana Josipa Jelačića

Sve tramvajske linije koje su prometovale izmijenjenim trasama, od četvrtka, 2. srpnja se vraćaju na svoje uobičajene trase.

Nakon što su stručne službe izvršile detaljne preglede i otklonile opasnosti koje su prijetile nakon potresa, a ekipe ZET-a obavile provjeru ispravnosti tramvajskih kolosijeka i naponske mreže, kao što je najavljeno na konferenciji za medije Stožera civilne zaštite Grada Zagreba, a što je ranije najavio i gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, od četvrtka, 2. srpnja, tramvaji će ponovno voziti Jurišićevom, Ilicom, Praškom i Trgom bana Josipa Jelačića.
 
Sve tramvajske linije koje su prometovale izmijenjenim trasama, od četvrtka, 2. srpnja se vraćaju na svoje uobičajene trase.
 
Također, u promet se vraća i linija 13 (Kvaternikov trg - Žitnjak), dok će istovremeno biti ukinute izvanredne autobusne linije 608 (Trg žrtava fašizma - Vlaška - Kvaternikov trg) i 611 (Glavni kolodvor - Praška).
 
U tijeku su još završni radovi na redovnom održavanju kolosijeka na središnjem gradskom trgu, a koji ne utječu na prometovanje tramvajskih linija.
 
Sve linije vozit će prema važećem ljetnom redu vožnje, koji je dostupan na internetskoj stranici www.zet.hr
 
Ovom prilikom još jednom se poziva putnike da se pridržavaju Odluke Nacionalnog stožera civilne zaštite o obvezi nošenja medicinske maske ili maske za lice u javnom prijevozu, a ZET će, kao i do sada, dezinficirati vozila tri puta na dan te ih provjetravati kako bi se smanjila mogućnost širenja zaraze koronavirusom.

Izvor: ZET

Objavljeno: 01.07.2020