Tjedan odmora vrijedan: Pozivnica domaćim gostima

Za sve umorne od ritma svakodnevice, ali i stresova kojima obiluje vrijeme u kojem živimo, kratkotrajni će bijeg iz dnevne rutine po znatno povoljnijim cijenama biti dobrodošao predah.

„Tjedan odmora vrijedan“ promotivna je akcija koja građanima Hrvatske omogućuje da od 16. do 25. listopada koriste cijeli spektar turističkih usluga po upola nižim cijenama. Cilj akcije je – kako ističu  u Ministarstvu turizma i sporta te Hrvatskoj turističkoj zajednici koji je organiziraju –  usmjeriti interes na domaća putovanja  te podići razinu  turističke aktivnosti u razdoblju izvan ljetnih mjeseci. Akcijom su obuhvaćene brojne turističke usluge kao što su  smještaj, prijevoz, znamenitosti, ugostiteljske usluge te  različiti doživljaji.

Prilika je to da turističke institucije te gospodarski subjekti zahvale domaćim gostima koji su u dosadašnjem dijelu godine bili među najbrojnijima u hrvatskim turističkim odredištima. Naime, u ovoj – po mnogočemu specifičnoj turističkoj godini – svaki je peti gost bio stanovnik Hrvatske te je ukupno ostvareno 1,3 milijuna dolazaka te 9,6 milijuna noćenja domaćih turista. Stoga su atraktivne cijene u okviru ove tradicionalne akcije zahvalnica, ali i pozivnica na odmor te korištenje zanimljivih turističkih, ugostiteljskih i rekreativnih sadržaja.

Informacije o ovoj akciji možete naći na posebnoj internetskoj stranici www.tjedanodmoravrijedan.hr.

Objavljeno: 06.10.2020