Remote festival: Regionalni festival u virtualnom svijetu

Ako ste pomislili da se radi o još jednom festivalu koji je privremeno virtualan, prevarili ste se: Remote festival započinje u digitalnom svijetu, ali namjerava i ubuduće ostati u online prostoru.

Prvo izdanje Remote festivala, koji se održava 20. i 21. veljače, bit će u znaku nastupa osam bendova elektronske glazbe prepoznatljivoga zvuka koje predvode Elemental, Nipplepeople, ABOP i Chui. Za razliku od mnogih drugih festivala koji su se privremeno preselili u virtualni svijet, Remote festival bi prema zamisli i planovima organizatora u online prostoru trebao i ostati. Cilj mu je stvaranje platforme za realizaciju live nastupa u digitalnoj stvarnosti u kojoj živimo, a realizirat će se u vrhunskoj videoprodukciji.

Prve večeri festivala najavljen je nastup grupa Nipplepeople, Chui, ABOP i MI VIDA, dok nastup druge večeri predvode Elemental, a pridružuju im se Mašinko, Mixed Up Mary i ELEVEN.

Publici će Remote festival biti dostupan putem entrio.stream platforme, bez potrebe za dodatnom VR tehnologijom, i to isključivo za vrijeme trajanja festivala.

Ulaznice se mogu kupiti samo na stranicama Entria po cijeni 50 kuna za jednu, a 60 kuna za dvije večeri.

Objavljeno: 11.02.2021