Prvi u svijetu: Aplikacija Hisstory vodi vas kroz povijesni Zagreb

Želite li upoznati Zagreb kakav je nekada bio, aplikacija Hisstory zahvaljujući novim interaktivnim tehnologijama i 3D animacijama vodi vas na zanimljiv i uzbudljiv put kao jedinstveno iskustvo.

Hisstory je interaktivna XR aplikacija koja gostima Zagreba omogućuje da putem vlastitih pametnih telefona dožive Zagreb kako je nekad izgledao. Taj vremeplov nekadašnjim Zagrebom moguć je zahvaljujući novim interaktivnim tehnologijama i hiperrealističnim 3D animacijama proširene stvarnosti (AR) te je prvi takve vrste u svijetu.

Turu koja uključuje 14 znamenitih gradskih lokacija prođite pješice, sami ili u odabranom društvu, u dobu dana koje ste sami odabrali, ali u skladu s vremenom u kojem živimo upoznajući grad uz sve preporučene mjere društvene distance. Na tom putu vaš će suputnik biti Tom, digitalni AR vodič koji vas vodi kroz vjernu animaciju povijesnog Zagreba. Aplikacija koristi sve elemente trenutno dostupnih tehnoloških noviteta na polju produžene stvarnosti (XR), na točno određenoj lokaciji prikazuje pridružene animacije te vas navodi da ih što detaljnije upoznate.

Aplikacija je dostupna u Google Trgovini i Play Storeu. Cijena ture je oko osam kuna, a ukupno vrijeme za obilazak svih lokacija je između dva i tri sata, ovisno o brzini hodanja. Aplikacija i skečevi/priče dostupni su na hrvatskom i engleskom jeziku. U produkciji ove ture, koju potpisuje nagrađivani studio VR POLE, 3D artisti i umjetnici izradili su više od 300 modela građevina, ljudi i povijesne građe. Za snimanje i osmišljavanje priča angažirani su scenaristi i glumci nagrađivanog dokumentarnog serijala Hrvatski velikani, dok je narator na engleskom jeziku cijenjeni britanski glumac Alex Beck.

Objavljeno: 04.11.2020