Na izmaku ljeta: Ne propustite vidjeti i doživjeti

Središte Zagreba je u kolovozu i rujnu prepuno zanimljivih događanja na otvorenom koja pružaju dva zadovoljstva u jednom – atraktivne sadržaje i prekrasan ambijent.

Kad biste i htjeli, teško biste u šetnji Zagrebom – bilo na gornjogradskim ili donjogradskim ulicama – mogli izbjeći zanimljiva događanja na otvorenom. Osmišljena kreativnim pristupom organizatora, i uz potporu Turističke zajednice grada Zagreba, sva ona uz teme kojima su posvećena naglašavaju i prekrasan zagrebački ambijent i užitak na otvorenim prostorima, posebno ugodnima ljeti i na početku jeseni.

Tako vas na četiri lokacije u samom središtu grada od 12. do 23. kolovoza očekuje Festival umjetničkih zastavica. Riječ je o retrospektivnoj izložbi na kojoj će biti izloženo 180 nagrađenih, pohvaljenih i primljenih radova rukom rađenih zastavica što ih je u zadnjih 12 godina, koliko se festival održava, izradilo 170 umjetnika iz dvadesetak zemalja s pet kontinenata.

U Atriju Klovićevih dvora, reprezentativnom gornjogradskom prostoru, zagrebačka ljetna scena Amadeo već 22. sezonu održava vrhunske koncerte renomiranih hrvatskih umjetnika, a nastavlja se također serija likovnih izložaba. Program scene Amadeo započeo je 17. kolovoza, a traje i u rujnu.

U kući za ljude i umjetnost Lauba do 25. kolovoza održava se vrhunska izložba „Erwin Wurm: The Show“, austrijskog umjetnika čiji se radovi nalaze u mnogim muzejskim kolekcijama svijeta, a također je izlagao u brojnim svjetskim muzejima i galerijama. Wurm se svojim djelima „obračunava“ sa zapadnjačkim mentalitetom i uvriježenim simbolima uspjeha koristeći pritom humoristične i apsurdne elemente. Na izložbi posjetitelji mogu vidjeti interaktivan rad „Narrow House“ koji je bio izložen i na prestižnom Venecijanskom bijenalu kao i radove iz serije „One minute sculptures“ i mnoge druge.

Za ugođaj zagrebačkih ljetnih večeri pobrinuli su se organizatori Malog piknika i manifestacije Le Grič, koji goste pozivaju na opuštena ljetna druženja u prekrasnom ambijentu, odličnu zabavu i kušanje hrane i pića lokalnih proizvođača. Mali piknik se održava svakog petka u kolovozu od 17 do 23 sata u gornjogradskom Parku Bele IV. Tako uzbudljivi ljetni dani vikenda u Zagrebu imaju svoju jednako lijepu i ugodnu večernju završnicu.

Objavljeno: 18.08.2021