Mjesec hrvatskog turizma: Listopad u znaku atraktivne ponude i povoljnih cijena

Mnoge će turističke usluge i atrakcije u listopadu u cijeloj Hrvatskoj inozemnim i domaćim gostima biti dostupne po povoljnijim cijenama, što je razlog više za dolazak i užitak u boravku.

Mjesec hrvatskog turizma projekt što ga pokreću Ministarstvo turizma i sporta i Hrvatska turistička zajednica u sklopu kojeg će brojne turističke usluge i doživljaji biti dostupni po minimalno 35 posto povoljnijim cijenama. Prilika je to da hrvatski građani kao i inozemni gosti u svim dijelovima zemlje u uslugama i boravku uživaju po atraktivnim cijenama. Popusti uključuju smještaj, prijevoz, posjet kulturnim, povijesnim i prirodnim znamenitostima, turističke atrakcije kao i usluge u ugostiteljskim objektima.

„Želimo potaknuti domaće i strane turiste na istraživanje Hrvatske, a istovremeno i produžiti sezonu. Zbog velikog interesa za prošlogodišnju akciju Tjedan odmora vrijedan, odlučili smo da ove godine tijekom cijeloga mjeseca diljem zemlje turistima bude na raspolaganju niz usluga po posebnim pogodnostima i popustima od najmanje 35 posto. Vjerujemo kako će im to biti dodatni motiv za putovanja i otkrivanje destinacija koje još nisu posjetili. U dosadašnjem dijelu postsezone bilježimo izvrsne rezultate koji nam potvrđuju kako Hrvatska ima sve predispozicije postati cjelogodišnja turistička destinacija, što je naš strateški cilj. Pozivam sve dionike u turizmu da se uključe u Mjesec hrvatskog turizma, a turiste, kako domaće, tako i strane, da iskoriste pogodnosti koje im se nude i otkriju ljepote Hrvatske koja je predivna u svako doba“, poručila je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

Direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić je, uz pozivnicu za dolazak, naglasio važnost daljnjeg pridržavanja svih propisanih epidemioloških mjera i odgovornog ponašanja.

Objavljeno: 05.10.2021