MICE: Zagrebu nagrada Meeting Star L

Zagreb je poznato kongresno i insentiv odredište, što se iz godine u godinu potvrđuje sve većim brojem održanih skupova i insentiva, ali i mnogim nagradama i priznanjima, među kojima je najnovija Meetings Star L.

Na nedavno održanoj kongresnoj burzi Conventa Zagreb je osvojio nagradu Meetings Star L za najbolju kongresnu destinaciju koja može ugostiti 2000 sudionika.

Zahvaljujući dostupnosti, kongresnoj infrastrukturi i sadržajima te prepoznatljivoj atmosferi, Zagreb je niz godina uspješno odredište za kongrese, druge skupove te insentive. Jedna od potvrda toga je napredovanje Zagreba na ljestvici organizacije ICCA (International Congress and Convention Association). Naime, Zagreb – vodeće odredište poslovnog turizma i poticajnih (insentiv) putovanja u Hrvatskoj – u samo je godinu dana, od 2018. do 2019. godine, ostvario skok za čak 20 mjesta te je 48. među ocjenjivana 424 kongresna odredišta. Na toj se ljestvici, prema ICCA-nim kriterijima, nalaze kongresni gradovi domaćini međunarodnim skupovima koje organiziraju međunarodne udruge, održavaju se redovito, imaju najmanje 50 sudionika te se rotiraju između najmanje tri države ili regije.

Objavljeno: 06.10.2020