Jesen u Zagrebu i zagrebačkoj okolici: Blizu grada, blizu srca

Grad Zagreb i njegova okolica atraktivna su odredišta koja turistima pružaju mnoge zanimljive sadržaje i doživljaje u svako doba godine, ujesen možda i najatraktivnije. O njima govori i novi promotivni film „Blizu grada, blizu srca“ koji potpisuju TZ grada Zagreba i TZ Zagrebačke županije.

Film „Blizu grada, blizu srca“ stavlja naglasak na zelenilo, boravak u prirodi, rekreaciju, kao i na bogatu kulturnu i gastronomsku ponudu glavnog grada i zagrebačkog zelenog prstena. Brojni turistički sadržaji, prirodne ljepote i tradicija čine boravak u ovom području vrlo zanimljivim i ugodnim te omogućuju odmor u skladu sa suvremenim turističkim, ali i zdravstvenim trendovima.

Producentica filma je Martina Miličević, a narator je Rob Reider, američki peterostruki dobitnik nagrade Emmy za svoje emisije i glazbene skladbe, s kojim je Turistička zajednica grada Zagreba već ostvarila sjajnu suradnju na filmu „Zagreb Loves You“.

Inače, ovo je prvi put da dvije turističke zajednice partnerski surađuju u promociji Zagreba i okolice kroz jedinstvenu destinacijsku kampanju. U ljetnom razdoblju održavanja kampanje ostvareni su zapaženi rezultati, a najviše je posjeta stranicama www.aroundzagreb.hr bilo iz Hrvatske (40 posto), ali i s tržišta gdje je kampanja provođena – iz Slovenije (35 posto) te Austrije, Njemačke i BIH (25 posto).

Cilj je zajedničke kampanje „Blizu grada, blizu srca“ stvaranje cjelogodišnje platforme za promociju bogate ponude glavnog grada i njegove okolice, atraktivnih tijekom cijele godine, iako mnogima najljepših upravo u jesen kad su prepuni posebnih boja, mirisa i okusa.

Objavljeno: 06.10.2020