Xenia Design

Danas je XD XENIA DESIGN ravnopravni sudionik svih važnijih modnih događanja na svjetskoj modnoj sceni...

Modna dizajnerica Ksenija Vrbanić diplomirala je modni dizajn na TTF-u u Zagrebu 1984. godine. Ubrzo nakon diplome, ostvaruje svoju naprednu zamisao i 1986. osniva Studio za dizajn odjeće u rodnom gradu Čakovcu. U ono doba, to je bio pionirski pristup dizajniranju odjeće. Stvara modnu marku XD XENIA DESIGN. U svijetu mode nastupa kao pobornica inovativnih ideja. Tadašnja tekstilna industrija pod utjecajem je krojačkog umijeća i tekstilno-najamnog rada te jedva dopušta slobodu kreativnosti i inovacija. Unosi novosti u dotadašnji pristup boutique proizvodnji. Kao bitan pomak uvodi dizajniranje odjeće prema osobnosti. Podiže razinu klasičnog šnajderaja na art dimenziju, tj. XD dimenziju.  Danas se može reći da je jedinstvena po tome što je uspjela razinu dizajnirane autorske kolekcije podići na industrijsku, pri čemu se misli na kvantitetu koja omogućava tehnološki visoku kvalitetu. Izražava sposobnost za lansiranje trendova te ima permanentnu potrebu za promjenom. Takav jedinstveni stil ubrzo postaje veoma tražen. Osvajanje nagrada na modnim natjecanjima, sudjelovanje na međunarodnim modnim prezentacijama, kao i styling osoba iz show businessa i javnog života donose joj priznanja i potvrdu u javnosti.  Danas je XD XENIA DESIGN ravnopravni sudionik svih važnijih modnih događanja na svjetskoj modnoj sceni, a Ksenija Vrbanić vodeća dizajnerica u Hrvatskoj. Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva dodijelilo joj je priznanje «Poduzetnica godine» za 2008. godinu, prvo takvo priznanje u segmentu mode i tekstilne industrije. (Više možete pročitati ovdje)

 

 

Informacije o koronavirusu

Postupak prijave za zaprimanje oznake Safe stay in Croatia

Poznati o Zagrebu

Eric Sardinas

Eric Sardinas

Veselim se Zagrebu kao odredištu gdje se uvijek dobro osjećam i čini se kako je predugo prošlo od zadnjeg puta, iako se radi o nešto više od godinu dana.

Izvor: www.muzika.hr

The Black Keys (Patrick)

The Black Keys (Patrick)

Prvi nam je put u Zagrebu. Stvarno nam je lijepo ovdje. Nećemo stići vidjeti obalu, ali ćemo se odmoriti i hodati uokolo...

Izvor: INmusic festival

The Fratellis (Jon)

The Fratellis (Jon)

Hvala svima koji nas došli vidjeti na INmusic festival! Oduševljeni smo gradom i nadamo se da se opet vidimo.

Izvor: INmusic festival

Flogging Molly

Flogging Molly

Uživamo ovaj utorak u Zagrebu. Uskoro krećemo put Main stagea na INmusic festival.

Izvor: INmusic festival

Wolfmother

Wolfmother

Lokacija na kojoj se održava festival i Zagreb u kojem smo proveli iznimno opušteno prijepodne su prekrasni.

Izvor: INmusic festival

Juliette Gréco

Juliette Gréco

Zagreb mi je ostao u sjećanju kao prekrasan grad, a ljudi koje sam upoznala bili su jako dragi, pružili mi toplu dobrodošlicu. Publika je, također, bila prekrasna. Zaista, taj koncert mi je poput lijepog suvenira.

Izvor: www.muzika.hr

Jesse Eisenberg

Jesse Eisenberg

Jesse Eisenberg je jesen 2007. proveo u Zagrebu: Zagreb je nevjerojatan grad. Uživao sam razgledavajući stare dijelove grada, a na večer sam izlazio u klubove. Oduševilo me i to što je blizu Austrije i Italije, pa sam za vikende odlazio u Veneciju, Milano, Ljubljanu, Graz, Split...

Izvor: www.vjesnik.com

Chris Urbanowicz

Chris Urbanowicz

Sjećam se nastupa na INmusic festivalu. Jedva čekamo da ponovo vidimo svoje obožavatelje. Mislim da će biti vrlo uzbudljivo.

Izvor: www.tportal.hr

Pixies

Pixies

Veliko hvala u ime banda PIXIES na još jednom divnom danu u Zagrebu! Izvrstan festival i prekrasna publika (molimo manje kiše drugi put!!), Doviđenja.

Izvor: INmusic festival

Snoop Dog

Snoop Dog

Sve mi je super ovdje, cure su prelijepe, usluga vrhunska. Što više mogu tražiti od grada?

Izvor: Hotel Antunović Zagreb