Službene web stranice Turističke zajednice grada Zagreba
12 ºC
21.12.2014
15:50sati
A A A
iMapa Zagreba     Newsletter     Moj turistički vodič     Kontakt     B2B
Dobro došli u Zagreb
Zagrebački turistički informatori
Naslovnica | Zagrebački turistički informatori

Zagrebački turistički informatori, koje je Turistička zajednica grada Zagreba uvela prije pet godina, od ovog će tjedna zasjati u novim uniformama. Naime, kako bi naši informatori bili što uočljiviji i prepoznatljiviji, TZGZ je osmislila posebne uniforme koje će s prednje i stražnje strane imati plan grada, te time još više pojednostaviti snalaženje u gradu samim gostima.

Podsjećamo, Turistička zajednica grada Zagreba uvela je 2006. godine Zagrebačke turističke informatore te se taj projekt uspješno provodi iz godine u godinu. Zadatak ovih informatora je pružanje informacija posjetiteljima koje susreću na zagrebačkim ulicama te na taj način pokazaju da Zagreb svoje goste dočekuje otvorenog srca. Deset informatora u prepoznatljivim uniformama, kreće se po četiri turistički najfrekventnije rute u centru grada, svakog dana od 9 do 17 sati, a nedjeljom od 10 do 18 sati. Zagrebački centar obilaze u parovima, s time da jedan informator ima istaknuto slovo „i“ na uniformi, dok drugi ima plan grada. Informacije pružaju na raznim svjetskim jezicima, a gostima grada su na raspolaganju od travnja pa sve do kraja mjeseca listopada.

Uz postojeće Turističke informativne centre, info-kiosk te besplatni info-telefon, Zagreb je uvođenjem Zagrebačkih turističkih informatora postao postao jedan od prvih europskih gradova koji nudi uslugu "informacije u susret korisniku".

 Tečajna lista
EUR 7.663986
USD 6.251722
GBP 9.781731
CHF 6.367552