Službene web stranice Turističke zajednice grada Zagreba
10 ºC
24.09.2014
04:18sati
A A A
iMapa Zagreba     Newsletter     Moj turistički vodič     Kontakt     B2B
Dobro došli u Zagreb
Loading...
Razgled grada
Naslovnica | Razgled grada


CITY TOUR ZAGREB – DOŽIVI GRAD!

Atmosferu i šarm Zagreba posjetitelji našeg grada mogu doživjeti i iz dva kabrio turistička autobusa.

Turističke vožnje organizirane su na dvije kružne linije, Crvenoj i Zelenoj.

Crvena linija prometuje užim središtem grada, dužine je 12,5 kilometara sa šest usputnih stajališta. Na liniji vozi jedan midi kabrio autobus.

Zelena linija vozi još dalje, do jezera Jarun i Bundek te parka Maksimir, uz sedam usputnih stajališta. Na trasi linije dužine 32.5 km, vozi jedan klasičan kabrio autobus.

Turistički razgled organiziran je prema „hop on hop off“ principu, odnosno turisti s jednom kupljenom kartom mogu neograničeno koristiti obje linije s bilo kojeg stajališta tijekom 24 sata. Vozila su opremljena i posebnim sustavom koji, putem virtualnog turističkog vodiča i GPS-a, putnike na osam jezika putem slušalica upoznaje s gradskim znamenitostima uz koje prolaze tijekom vožnje.  

Cijena jednodnevne karte je 70 kuna, a za djecu od 7 do 18 godina starosti 35 kuna. Djeca do 7 godina starosti ne plaćaju kartu, uz uvjet da se uz jednu odraslu osobu smije voziti najviše troje djece.

Karte se mogu  kupiti kod vozača, te u prodavaonici karata ZET-a, Petrićeva 4, od 8 do 21 sat radnim danom te od 8 do 15.50 sati subotom.

Polazno stajalište linija je u Bakačevoj ulici, podno Kaptola.  Crvena linija polazi u 10.00, 12.00, 18.00 i 20.00 sati, a Zelena linija u 14.00 i 16.00 sati.

Turistički kabrio autobusi ne voze tijekom zimskim mjeseci, odnosno od listopada do svibnja.

Autobuse možete i unajmiti! Kontaktirajte Marketing ZET-a na 3651-671 ili na 3651-672.

 

Napomena: Autobusi Crvene linije od srijede, 11. lipnja, voze djelomično izmijenjenom trasom zbog radova u Mesničkoj ulici. Vozni red ostaje nepromijenjen jer je ove godine uspostavljen u skladu s planovima radova na pristupnim ulicama Gornjega Grada. Unatoč izmjenama, lokacije stajališta ostaju nepromijenjene!


Karta trasa linija turističkih autobusa

 Izvor: www.zet.hr


  

IBUS

Razgled grada na upit, minimalan broj gostiju: 4 osobe

IBUS, Hotel Laguna, Kranjčevićeva 29, Zagreb

Rezervacije i obavijesti u hotelima, putničkim agencijama i turističkim informativnim centrima
ili telefonski:
+385 (0)1 3694 333
+385 (0)1 3648 633
ibus@ibus.hr
www.ibus.hr

Više informacija

 


 

 SEGWAY CITY TOUR ZAGREB - namijenjena svima koji su prvi put u Zagrebu, ali i onima koji ga već poznaju. Naša ponuda obuhvaća nekoliko mogućnosti, a više o samoj usluzi možete pronaći na našim web stranicama.

Ture su dostupne svaki dan, uz prethodnu najavu.

 

Kontakt:

Segway City Tour Zagreb
mob: +385 95 9034 227
tel/fax: +385 1 3010 390
e-mail: zagreb@segway.hr
web: www.segway.hr/segwaycitytourzagreb/index.html

 


Društvo turističkih vodiča Zagreba i Srednjohrvatske makroregije 

Ove godine ponosno obilježavamo 40 godina rada i postojanja!
Nudimo usluge više od 120 licenciranih turističkih vodiča za obavljanje turističkog razgledavanja Zagreba, njegove bliže i dalje okolice (Trakošćan, Varaždin, Plitvice...), na 14 europskih jezika, te na japanskom i kineskom. Na usluzi turističkim grupama, individualcima i školskim skupinama.

Svaki dan, od 0-24h.

+385 1 48 17 022
+385 99 48 17 022

 

www.vodici-zg.hr

 


ZAGREB GUIDES

Zagreb je više sa Zagrebačkim vodičima!

Članovi naše Udruge licencirani su zagrebački vodiči koji u svojoj ponudi imaju raznovrsne razglede grada. Uz pomoć jezične tražilice na našoj web stranici možete pronaći turističke vodiče čije usluge odgovaraju Vašim željama. Molimo Vas da odabrane vodiče sa svojim upitom kontaktirate izravno, budući da Udruga ne distribuira ili posreduje u poslovanju članova.
Vidimo se na razgledu!

Be ZGuided!

Kontakt: Zagrebački vodiči
email: info@zagrebguides.com
web: www.zagrebguides.com


ZagrebTalks

Tematski razgledi grada

Govorite li hrvatski?
Posjetite sve najvažnije zagrebačke znamenitosti i naučite 20-ak hrvatskih riječi na ovom zabavnom i interaktivnom razgledu. Svaki posjetitelj na poklon dobiva malu radnu bilježnicu s korisnim izrazima na hrvatskom jeziku.

Zagrebački štikleci
Ovaj se razgled grada temelji na zanimljivim anegdotama i manje poznatim pričama iz zagrebačkog društvenog, kulturnog i gospodarskog života, ali i svakodnevice njegovih građana.
Razgled grada za sve one koji ne pate od povijesnih činjenica i arhitektonskih stilova.

Zaljubljeni Zagreb
Razgled grada koji priča najljepše zagrebačke ljubavne priče, približava običaje starog Zagreba vezane za ljubav i udvaranje i otkriva detalje iz ljubavnih života poznatih Zagrepčana. Razgled grada s romantičnom notom.

Zagreb za učenike osnovnih i srednjih škola
Razgled grada prilagođen znanju učenika osnovnih i srednjih škola koji se može održati i na engleskom ili njemačkom jeziku u sklopu terenske nastave stranog jezika s vodičem koji je profesor engleskog i njemačkog.

Dodirni Zagreb
Dodirni Zagreb je razgled grada koji je prilagođen slijepim i slabovidnim osobama. Tijekom obilaska grada koriste se taktilne mape glavnih zagrebačkih znamenitosti koje sudionici razgleda mogu opipati i na taj način steći dojam o izgledu nekih zagrebačkih znamenitosti, uz detaljan opis turističkog vodiča.
Ruta: pješački razgled koji obuhvaća uži centar grada
Mjesto polaska: Trg bana Jelačića ili po dogovoru
Vrijeme polaska: po dogovoru
Trajanje: 2 sata
Jezik: engleski, njemački, hrvatski

Cijena razgleda grada ovisi o broju osoba u grupi.
Razgledi se mogu organizirati u različitim terminima i stranim jezicima.

Kontakt: Dora Fila Butković
mob: 091 2512 336
email: info@zagrebtalks.com
web: www.zagrebtalks.com


PUTENI PUT ZAGREBA
Doživite PUTENU STRANU NAŠE METROPOLE!

Turistička agencija Zdenac života, u suradnji s Kazališnom družinom Don Hihot vodi Vas zagrebačkim putevima čulnih užitaka o kojima se u Zagrebu šaputalo svakodnevno, osobito noću.

Zanosna prostitutka (kostimirana glumica Petra Težak) Margarita oživjet će skrivene trenutke i događaje. Margarita će sudionicima pokazati gdje su se nalazili najpoznatiji bordeli i kupelji te gdje su se prostitutke zabavljale kako bi proširile svoju mrežu kontakata. Razgolitit će mnoge slavne zagrebačke „palandruše“ sočnim detaljima iz njihovih života, uzburkat će gradske strasti crticama o zakonskom i društvenom uređenju prostitucije te neprestano zavoditi svojim glasom, stasom pa i plesom. Na kraju ture Margarita će sudionike odvesti na tajno mjesto gdje će se osvježiti neobičnim pićem i na dar dobiti atraktivan poklon. To su samo neka od brojnih iznenađenja koje smo priredili za posjetitelje.

Za sudjelovanje u razgledu potrebno je prijaviti se putem e-maila ili telefonski!
U slučaju kiše, tura se odgađa.
Broj osoba je ograničen.
Obilazak je zabranjen za mlađe od 16 god.

TA Zdenac života d.o.o.
Sjedište: Trg bana Josipa Jelačića 3, 10000 Zagreb
Poslovnica: Vlaška 40, 10000 Zagreb
Hrvatska
tel: +3851.4816.200
fax: +3851.4833.190
mob: +38591.9497.926
e-mail: info@zdenac-zivota.hr, avio@zdenac-zivota.hr
web: www.zdenac-zivota.hr


Private Guide Zagreb

POVIJEST I KULTURA ZAGREBA (uz iznenađenja)
Više od uobičajene šetnje gradom tijekom koje je samo na prvi pogled sve uobičajeno. Naime, obilazak glavnih kulturnih i povijesnih znamenitosti bit će začinjen iznenađenjima koja će ga učiniti nezaboravnim, a uz ugodan predah uz kavu saznati ćete više o Zagrebu i Hrvatskoj.

ZAGREB I PRIČA O VINU (NOVO u 2013.!)
Prošetajte s nama kroz povijest i kulturu, upoznajte se sa stilom života glavnoga grada i obogatite Vaš posjet našom vinskom probom. Naš razgled grada odvest će nas u jedan od atraktivnih zagrebačkih vinskih barova gdje ćemo isprobati vina iz malih vinarija kontinentalne Hrvatske. Uz vina, uživat ćemo i u hladnoj plati s domaćim (autohtonim) narescima.

“ZELENO SRCE” ZAGREBA- osjetite zeleni puls grada
Obilazak “Zelene potkove“ izgrađene krajem 19. i početkom 20 stoljeća za većinu je gostiju iznenađenje - tako mnogo parkova u samom središtu grada! Obilazak zagrebačke zelene potkove, uz trgove, uključuje Botanički vrt i dva zanimljiva muzeja.

OKUSI ZAGREBA I OKOLICE (NOVO u 2013.!)
Upoznajte povijest i kulturu grada Zagreb kroz autohtone specijalitete centralne Hrvatske. Tijekom ovog razgleda, posjetit ćemo nekoliko mjesta koja su poznata po lokalnim specijalitetima, tradiciji postojanja i uvijek dobroj atmosferi.

OKUSI HRVATSKE (NOVO u 2013.!)
Upoznajte povijest i kulturu Hrvatske u njenom glavnom gradu kroz autohtone specijalitete iz cijele zemlje. Tijekom ovog razgleda, posjetit ćemo nekoliko mjesta koja su poznata po hrvatskim specijalitetima, tradiciji postojanja i uvijek dobroj atmosferi.

Za sve navedene razglede potrebna je prethodna najava, a razglede možete rezervirati tijekom cijele godine na hrvatskom, engleskom, francuskom i talijanskom jeziku. Detalje i cijene svih razgleda naći ćete na našoj web stranici. Za upite i rezervacije molimo Vas da nas kontaktirate putem obrasca na web stranici ili na:

+385 91 169 8585 (Martina Cernogoraz)
+385 91 169 8586 (Jelena Popović)
e-mail: info@privateguidezagreb.com
www.privateguidezagreb.com
 


Blue Bike - ZagrebByBike

Zašto se sami mučiti proučavajući plan grada? Skočite na naše udobne bicikle i uz pratnju vodiča prošećite gradom sjedeći!

UPUTITE SE DALJE - VIDITE I SAZNAJTE VIŠE!

Blue Bike ture kreću svaki dan u 10.00 ili 14.00 sati!
• Drevna tura (Gornji Grad - Donji Grad)
• Nova tura (Donji Grad – Novi Zagreb)
• Zagrebački solarni sustav, nedjeljom

Potrebno je najaviti dolazak jedan dan unaprijed ili provjeriti ima li mjesta na turi koja upravo kreće.
Polazak: Rooseveltov Trg 5
(ispred Muzeja Mimara)
Trajanje: do 3 sata
Posebne pogodnosti za grupe!

Za sve vas kojima nije do bicikliranja pridružite nam se na jednako uzbudljivim BLUE HIKE šetnjama gradom.
• BlueHike tura kreće svaki dan, termin polaska po dogovoru! Tura traje 1,5 sat.

Za detaljne informacije i rezervacije posjetite nas na našoj internet stranici.
Čekamo vas!

ZagrebByBike
Alida Mezić 098/188 3344
info@zagrebbybike.com
www.zagrebbybike.com


NextBike

nextbike sustav javnih bicikala

Nextbike sustav javnih bicikala je zdrava i ekološki osviještena dopuna javnog gradskog prijevoza u Zagrebu i Šibeniku, a u svijetu postoji u više od 80 gradova. Ako se registrirate u Zagrebu ili Šibeniku, u svim ostalim gradovima sustav ćete moći koristiti bez dodatne naknade!

U prvih 15 mjeseci sustav javnih bicikala broji oko 5000 registriranih korisnika, ostvareno je oko 40.000 najmova bicikala, a korisnici su zajedno prešli više od 90.000km što je više od 2 kruga oko ekvatora!

Uz smanjenje prometnih gužvi, problema s parkiranjem, vožnja vlakom i biciklom pridonosi zaštiti i očuvanju okoliša.

Nextbike stanice nalaze se na 12 najfrekventnijih lokacija u Zagrebu i 4 lokacije u Šibeniku.

Bicikli su dostupni 24 sata, 7 dana u tjednu. Sustav je baziran na primjeni smart kartice koja očitava broj mobitela i PIN korisnika, mjesto i vrijeme najma i povrata unajmljenog bicikla.

S VLAKA NA BICIKL!

Korisnici prigradskih i drugih vlakova dolaskom u Zagreb Glavni kolodvor svoje putovanje do odredišta mogu nastaviti javnim gradskim biciklom. Ova ponuda zanimljiva je i svim turistima koji zagrebačku metropolu mogu istražiti biciklima.

Sve dodatne informacije možete dobiti na info@nextbike.com i na službenoj stranici www.nextbike.hr. Sve novosti pratite na www.facebook.com/nextbike.hr

Sjedni i vozi!


Linea Viridis: RAZGLEDI ZAGREBA ELEKTRIČNIM BICIKLIMA u pratnji stručnog vodiča i NAJAM ELEKTRIČNIH BICIKALA

Ako želite razgledati Zagreb na jednostavniji, lakši način s tim da vidite, saznate, upoznate više i pritom se dobro zabavite kontaktirajte nas.
Nalaznimo se u samom centru grada u blizini Katedrale.

Ture:
Glavna tura: Gornji i Donji Grad
Tura Novi Zagreb
Sljeme (povratak prirodi)
Maksimir

Razgledi traju 2,5 - 3 h
Cijena: od 25 eura

Također iznajmljujemo električne i regularne bicikle (boldano), te u ponudi imamo i pješačke razglede Zagreba.

Adresa: Kaptol 13, Zagreb
Web: linea-viridis.hr
E-mail: info@linea-viridis.hr
Mob: 098/454545


FUNKY ZAGREB – Vaš Gradski Šerpa

Sezona 2014.

Personalizirani obilasci grada i izleti FUNKY ZAGREB više su od pokazivanja crkava i spomenika, nabrajanja godina. Mi objašnjavamo kako ljudi žive, kupuju hranu na tržnicama, druže se uz šalicu kave, šetamo po netaknutoj prirodi...

Ako ste ljubitelj hrane i vina, FUNKY ZAGREB je vaša adresa.

Funky Ture: Pješke ○ Kušanje vina ○ Kuharske radionice ○ Vinske ceste ○ Izleti: Plitvice / Samobor / Plešivička vinska cesta / Trakošćan i Veliki Tabor

Obilazak grada pješke (2h):
220 kn/po osobi
Obilazak grada pješke + kušanje vina (2.5-3h): 345 kn/po osobi (2 vina, sir, pršut, masline, kruh)
Polazak: ispred Turist. Info. Centra, Trg bana J. Jelačića 11.

Za sve detalje, rezervaciju, broj osoba, cijene posjetite naše web stranice.
TripAdvisor preporuke: http://bit.ly/vZx2py

FUNKY ZAGREB
Mladen Car, licencirani vodič
+385 91 160 22 22
info@funky-zagreb.com
www.funky-zagreb.com


 

ZAGREB CITY BREAK biciklom po zelenom prstenu

Umorni ste od klasičnog načina razgledavanja Zagreba, autobusom,
autom ili pješice. Mi imamo drugačije rješenje za Vas, sportsko i
zanimljivo – biciklima. Pođite s nama na zanimljivo razgledavanje grada.

Opis ture:

- polazak ispred agencije „Žuti mačak ski & surf“ putničke agencije,
Green Gold centar – ili Vašeg hotela
- vožnja Vukovarskom ulicom
- Branimirov trg prema hotelu Sheraton
- Zrinjevac pa prema Trgu bana Jelačića
- Ribnjakom natrag prema Trgu bana Jelačića
- Ilicom prema Pantovčaku
- Cmrok
- Kamenita vrata
- Sabor RH
- Mesničkom do Cvjetnog trga
- Hrvatsko narodno kazalište i Mimara
- Zelenim valom natrag do Green Gold-a/Vašeg hotela

Trajanje: do 3 sata, cca 20 km
Cijena: 165 kn – vodič, bicikl, kaciga
Nudimo i RENT A BIKE

Kontakt: Žuti mačak, ski & surf
Green Gold centar, Radnička cesta 52, Zagreb
Tel +385 1 4880 610, +385 98 360 155
info@zutimacak.hr
www.zutimacak.hr


 ZAGREBCITY RAZGLEDI GRADA

Otkrijte Zagreb, glavni grad Hrvatske, uz originalne ture i u prijateljskoj atmosferi sa vašim ZAGREBCITY vodičem. Svi razgledi raspoloživi su na upit za minimalno 2 osobe.

DOBRODOŠLI U ZAGREB – Opustite se i u prijateljskoj atmosferi upoznajte Zagreb
Trajanje: 3 sata
Cijena: 220 kuna

STARI ZAGREB – Romantična šetnja Starim Zagrebom
Trajanje: 3 sata
Cijena: 255 kuna

PLAVA LINIJA GRADA - Pratite plavu liniju grada i uživajte u Zagrebu
Trajanje: 5 sati
Cijena: 295 kuna

VEČER U ZAGREBU - Uživajte u večernjoj šetnji Zagrebom
Trajanje: 3 sata
Cijena: 220 kuna

ŽIDOVSKA BAŠTINA U ZAGREBU - Upoznajte židovsku baštinu Zagreba
Trajanje: 3 sata
Cijena: 295 kuna

NAJBOLJE OD ZAGREBA - Savršen dan u Zagrebu
Trajanje: 5 sati
Cijena: 440 kuna (Uključen ručak)

ZAGREBAČKA ČUDA - Lutajte ulicama grada i otkrijte sedam zagrebačkih čuda
Trajanje: 5 satI
Cijena: 440 kuna (Uključen ručak)

Za detaljnije informacije i rezervacije posjetite našu web stranicu ili nam se javite:

www.zagrebcity.com
info@zagrebcity.com

Office: +385 (0)1 4825 035
Davor Miškić: +385 (0)99 4825 035
Igor Subotić: +385 (0)91 5331 667

 


SECRET ZAGREB WALKS

Opsjednuti Zagreb / Zagreb Ghost Tour

Opsjednuta zdanja, napuštena groblja, kletve i tajanstvena bića... Prva zagrebačka tura duhova vodi vas kroz ulice i parkove starog Zagreba prizivajući njegove mistične stanare.
Detalje i online rezervacije pronađite na ovom linku

Uspavani zmaj / Sleeping Dragon Tour

Vodimo vas kroz fantastičnu lokalnu predaju i ezoteričnu sliku grada. Saznajte zanimljive činjenice o jednom zagonetnom udruženju, upoznajte isklesane zagrebačke zmije i zmajeve, otkrijte što će se dogoditi jednom kad se uspavani zmaj probudi...
Detalje i online rezervacije pronađite na ovom linku

Zagrebarium

Radionica drugačijih razgleda Zagreba Secret Zagreb Walks predstavlja novi kostimirani razgled Zagrebarium, steampunk potragu za futurističkom prošlosti, ekscentričnim ličnostima, stogodišnjim zagrebačkim brendovima i zaboravljenim snovima o budućnosti.

Zagrebarium je zbirka sjećanja na ubrzan rast grada krajem 19. i početkom 20. stoljeća, na velike hrvatske znanstvenike i izumitelje, stare obrte, industrijsku baštinu, nevjerojatne događaje i neizbježna praznovjerja. Ovaj neobični obilazak predstavlja zagrebačke atrakcije kroz prizmu fantastike i oživljava futuristički duh koji je pokretao Zagreb prije više od stoljeća.

Zakoračite s nama u imaginarij Zagreba, trenutak i mjesto gdje su vizije postajale stvarnost.

Detalje pronađite na ovom linku

Kontakt:
mob/Viber/WhatsApp: +385 (0)97 6 738 738 (Iva Silla)
email: secret.zagreb@gmail.com
web: www.hr.secret-zagreb.com
Za ostale kontakt informacije i adrese na društvenim mrežama kliknite ovdje


Gornjogradske coprnice - nezaboravna turistička tura

Turistička tura kroz grad Zagreb kakvu do sada niste doživjeli!

Kroz zabavan program i vodstvo licenciranog vodiča, upoznajte mračnu stranu Zagreba od srednjeg vijeka nadalje. Suđenja, mučenja i maska srama samo su dio programa koji vas očekuje. Imat ćete priliku i iskusiti rad naše moderne vještice na svojoj koži. No nema straha; bezbolno je, edukativno i nadasve zabavno.
Ovo nije samo turistički obilazak, već izlet u povijest grada koji iznenađuje. Ići ćete kući s malim čarobnim rukom rađenim darom kojeg smo pripremili za posjetitelje te novim pogledom na Zagreb, a možda i vlastitu budućnost.

Program uključuje:
- Turistički razgled gornjeg grada po znamenitim lokacijama
- Stručni razgled po postavu muzeja dijela „Razmirice, kažnjavanja i praznovjerja“
- Susret s coprnicom
- Magični dar

Program traje 2 sata, održava se
svake 2. i 4. subote u mjesecu od svibnja do kolovoza.
Točnije:
10. i 24.5.,
14. i 28.6.,
12. i 26.7.,
9. i 23.8.

Ture na hrvatskom počinju u 11h, na engleskom u 13h.
Okupljanje i polazak sa turističkim vodičem počinje ispred Turističkog informativnog centra na Trgu bana Jelačića.

Cijena ulaznice je 50 kn po osobi.

Program je dostupan po dogovoru na hrvatskom, engleskom i španjolskom jeziku.
+385 91 554 20 20
e-mail: info@omnisart.com
web: www.omnesartes.net, www.omnisart.com


CULTURRUN ZAGREB

Upoznaj grad trčeći s nama!

Protrči s našim trenerima trčanja kroz najčarobnije dijelove Zagreba i otkrij skrivene gradske oaze!

Culturrun– Sightrunning Croatia najaktivniji je i najzdraviji način razgledavanja grada - trčeći.

Iskusni trener će te provesti prečacima i iznenađujućim vidikovcima, a skrivene uličice i off roads-mjesta otkrit će ti neočekivano puno o načinu života grada. Doznat ćeš gdje se nalaze najbolji restorani, gdje se odlično zabavlja i kako doista žive stanovnici Zagreba…bez previše riječi, u ritmu jogginga koji ti najviše odgovara.

Jesi jutarnji trkač? Tada rezerviraj ranojutarnji Culturrun i udahni svjež zrak pospanog Zagreba.

Ti si večernji trkač? Trči s nama kad se grad opušta i vjetrić počinje rastjerivati žegu.

Naše rute krojene su prema tvojim interesima, fizičkoj kondiciji i raspoloživom vremenu.
A ako ti se trčanje kroz Zagreb toliko dopalo da želiš trčati opet i opet –i na to smo mislili ! Zagreb nudi još nekoliko vrhunskih trkačih ruta.

Culturrun nudi:

Rute:
• EASY ZAGREB CITY CULTURRUN
Trajanje: 45 -60 min (4-6 km)
• CITY&GREEN CULTURRUN
Trajanje: 90 min (8-10 km)

- mjesto sastanka s trenerom/ vodičem ispred tvog hotela ili na jednom od dogovorenih punktova
- profesionalni osobni trener / vodič provest će te odabranom rutom, prilagođavajući se tvom ritmu
- male grupe od 1-4 trkača,
- fleksibilno vrijeme trčanja
- rute od 45, 60 ili 90 min.
- zabavan i zanimljiv prikaz grada
- vođenje na engleskom jeziku

Tenisice na noge i hajdemo upoznati ZAGREB!

Rezerviraj svoju rutu:
minutadvije.hr/hr/culturrun/booking_inquiry
booking@culturrun.com
• + 385 91 2012456
• + 385 91 6129700


RAZGLED GRADA ZAGREBA U PRATNJI KOSTIMIRANOG TURISTIČKOG VODIČA U ORGANIZACIJI AGENCIJE GLOBTOUR EVENT

Doživite prošlost i sadašnjost Zagreba šetnjom Donjim i Gornjim Gradom, posjetom Mirogojskim arkadama, zagrebačkoj Katedrali i tržnici Dolac, u pratnji poznatog zagrebačkog pisca Augusta Šenoe i prve hrvatske novinarke Marije Jurić Zagorke. Na Kamenitim vratima zapalit ćemo svijeću, ulicama  Gornjeg Grada doći do Markova trga, a pod kulom Lotrščak jednim pogledom obuhvatiti cijeli Zagreb.

Za detaljnije informacije kontaktirajte nas na:

+ 385 (0)1 4881 114
info@globtour.hr
www.globtour.hr


 Noćna intertaktivna tura – TAJNE GRIČA

Za sve posjetitelje Zagreba koji žele upoznati povijesnu i tajnovitu  stranu glavnoga grada, organizira se noćna interaktivna tura.

Sama tura temeljena je na slobodnim tumačenjima motiva romana Marije Jurić Zagorke i gradskih legendi, a posebna je zbog večernjeg termina i kostimiranih likova koji na slikovit i interaktivan način govore o povijesti Zagreba. Posjetitelji aktivno sudjeluju u različitim igranim događajima iz tog doba, od kojih će im neki podići razinu adrenalina, a neki ih raznježiti…

Termini: petkom i subotom do kraja kolovoza  od 21,00 – 22,00h

Polazište: Početak Mesničke, kod spomenika
TELEFONSKE PRIJAVE I REZERVACIJE: 091 461 5676; 091 4615 678
Web: www.tajnegrica.hr
Karte se kupuju prije početka ture na samoj lokaciji uz prijašnju rezevaciju na telefon (no nije nužno).
Cijena karte: 150 kn (PDV uključen)
Organizacija: Turistička zajednica grada Zagreba i Katapult promocija d.o.o.


 Razgled grada sa Ape Calessinom

Ponosni smo što možemo ponuditi našim klijentima priliku isprobati autentični simbol Made in Italy prijevoza, koji je iznimno stavljen u proizvodnju još jednom u 2012, u ograničenoj seriji od 600 vozila.

Poseban remake Ape Calessino u 600 komada: hommage povijesti jedinstvenog vozila i ekskluzivni prijedlog za mobilnost u apsolutno chic okružju. Ape Calessino je savršena reinterpretacija mitskog dizajna šezdesetih koja donosi povratak u svijet vrijednosti i značenja koja su tipična za Mediteran. Ape Calessino je ikona u stilu života, dragocjeni simbol elegantnog i ekskluzivnog minimalizma koji pruža bijeg od današnjeg ubrzanog načina života s ciljem osvješćivanja o važnosti trenutka , ljudi i prijateljstva.

Bezvremenska estetska rješenja i “yachting stil” dorada visoke kvalitete kojom je izrađen ovaj ekskluzivni objekt, napravljen da se uživa i vozi sa zadovoljstvomod sada je dostupan i u Zagrebu

web page: http://www.anastasiasuites.com/hr/izleti/city-tour-zagreb

Ferde Livadića 17 a
10 000 Zagreb
Croatia
m: +385 91 534 77 34
www.anastasiasuites.com


Redoviti razgled Grada Zagreba

Zagreb - tura pješice
Obiđite staru povijesnu jezgru grada Zagreba u pratnji licenciranog turističkog vodiča. Saznajte kako je Zagreb izgledao nekad, a poslušajte našeg vodiča kakav je osjećaj danas živjeti u ovom gradu. Usput naučite par fraza na hrvatskom jeziku.

Trajanje: 1,5 - 2 sata
Jezik: engleski
Popusti: djeca do 12 godina besplatno
Mjesto okupljanja: ispred Turističkog informativnog centra na Trgu bana Josipa Jelačića.

Obavještavam Vas da od 1. srpnja 2014. godine ukidamo "Zagreb - tura pješice" - redoviti razgled sa garantiranim polaskom subotom u 18 sati.
U rujnu, listopadu, studenom redoviti razgledi sa garantiranim polascima će se održavati prema slijedećem rasporedu:
"Zagreb - tura pješice" - Redoviti razgled na engleskom petkom, subotom i nedjeljom u 12.00 sati.

Ostale dane moguće je organizirati razgled uz prethodnu najavu i na drugim stranim jezicima.

Večernji Razgled Zagreba
Večernji razgled grada - obilazak najznačajnijih povijesnih građevina i spomenika Grada Zagreba u pratnji licenciranog turističkog vodiča. U razgled je uključen i posjet Muzeju prekinutih veza, a na kraju popijte čašu hrvatskog piva, vina, rakije ili bezalkoholno piće u internacionalnom društvu.
Jezik: engleski
Trajanje: 2,5 - 3 sata
Cijena: 250,00 kn/osobi
Popust: djeca do 12 godina besplatno
Djeca 12-18 godina: 75,00 kn
Mjesto okupljanja: ispred Turističkog informativnog centra na Trgu bana Josipa Jelačića.

Obavještavam Vas da od 1. srpnja 2014. godine ukidamo redovite razglede "Zagreb Evening Walk" sa garantiranim polascima utorkom i četvrtkom u 20 sati.
"Zagreb Evening Walk" nastavit će se održavati prema programu uz prethodnu najavu putem telefona ili maila.

Ostale dane moguće organizirati razgled uz prethodnu najavu i na drugim stranim jezicima.

Kontakt:
+ 385 1 2301 405
+385 91 544 2680
www.icroatiatravel.com
email: info@konoko.hr
FB: www.facebook.com/icroatiatravel


 
ZAGREB “SPACE WALK” – velika svemirska šetnja Zagrebom

Doživite Zagreb na jedinstveni način – uđi u igru

Jeste li znali da u centru Zagreba možete naći Sunce, Merkur, Veneru, Zemlju i Mars?
Možda čak i svakodnevno prolazite pored planeta Sunčevog sustava?

Zagreb uistinu ima svoj Sunčev sustav. Središnja skulptura - Prizemljeno sunce ( replika originala iz 1971. godine), djelo je poznatog umjetnika Ivana Kožarića i trajno je smještena u Bogovićevoj ulici od 1994 godine. 2004. godine devet kugli i kuglica od nehrđajućeg čelika - "prizemljenih" planeta (u to vrijeme Pluton je još uvijek smatran planetom) smješteni su u centru i na širem području Zagreba poštujući skalu stvarnih astronomskih tijela. Postavio ih je konceptualni umjetnik Davor Preis. Udaljenosti "prizemljenih" planeta proporcionalne su stvarnim udaljenostima planeta od Sunca uzimajući u obzir promjer centralne skuplture - Prizemljeno sunce.

Projekt je iz nepoznatih razloga imao vrlo malo publiciteta tako da veliki broj Zagrepčana nije ni svjesna da svakodnevno prolaze pored planeta Sunčevog sustava.

Danas, još jednu dekadu kasnije od postavljanja, pozivamo vas da zajedno pronađemo skulpture planetena i doživimo Zagreb na novi i jedinstveni način. Čeka nas svemirska šetnja gradom, a možda i prava gradska avantura. Na početku programa dobivate zadatke koje rješavate unutar vremenskog limita. Doživite ih samo kao poticaj za vlastitu kreativnost i istraživačku znatiželju. Nadamo se i nekim vašim novim idejama i pričama. Zabavljajte se otkrivajući nešto novo i doživite grad na sasvim drugačiji način. Uostalom, postoji razlog da niste odabrali klasični turistički paket-aranžman...

POSEBNA PROMOTIVNA CIJENA PO OSOBI: KN 145 (minimum 6 osoba)

Ruta: interaktivni program pješice koji obuhvaća centar grada.

Napomena: vodič daje samo uvodne upute, a ostatak programa je interaktivna igra.

Mjesto i vrijeme polaska: po dogovoru • Trajanje: 2 sata • Jezik: engleski i hrvatski

Kontakt: Aleksandra Uhernik Đurđek, mob: 091 4220301
• email: aleksandra@eventfully-croatia.com
www.zagrebspacewalk.com

Program posebno preporučujemo za team building-e i zatvorene grupe, te ga možemo prilagoditi vašoj grupi kako bi se uklopio u temu općeg programa ili specifični itinerer.


 
ANTROPOTI VIP CLUB ZAGREB

Razgled grada u luksuznoj limuzini

Ukoliko planirate privatno ili poslovno putovanje u Zagrebu angažiranje privatnog lokalnog vodiča je pravi izbor za Vas!
Vaš odmor ili putovanje (bračno/poslovno/privatno), ljetovanje (romantičan vikend) ili razgledavanje grada dobit će sasvim novu dimenziju bezbrižnosti i dašak luksuza koji si možete priuštiti! Imati vodiča znati imati najbolje restorane i klubove na dohvat ruke!
Čak i ako ste odlučili provesti samo nekoliko sati u gradu, vodič će vam pomoći da ne lutate i ne gubite dragocjeno vrijeme te da u pravi čas stignete na Vaš let!

 • Panoramski razgled grada 1 sat (dnevni i večernji) u luksuznoj limuzini + uključeno žestoko piće + sokovi:
  1 – 8 osoba: Lincoln 10 m: 1 h – 1 380 kn
  1 – 8 osoba: Chrysler 300C Tunning 10 m: 1 h –1 880kn
  1 – 8 osoba: Excalibur 10 m: 1 h – 1 880 kn
  1 – 18 osoba: Hummer H2 18 m: 1h – 2 660 kn

Privatni vodič grada - Personalizirana gradska tura

 • Privatni vodič grada Zagreba – 1 osoba: 1 osoba 380 kn / po satu
 • Privatni vodič grada Zagreba - LAST MINUTE RAZGLED GRADA ZAGREBA VIP grupa:
  1 – 3 osobe: 1 osoba 380 kn / po satu – LAST MINUTE
 • Privatni vodič grada Zagreba - RAZGLED GRADA ZAGREBA VIP grupa:
  1 – 3 osobe: 1 osoba 250 kn / po osobi (2 sata)
 • Vođenje grupe odrasli:

4 – 25 osoba – 220 kn/ po osobi (2 sata)
26 – 75 + osoba – cijena na upit
Poludnevni izlet (do 6 sati) – 1,520 kn
Cjelodnevni izlet (do 12 sati) – 2,250 kn
Višednevni izlet (po danu) – cijena na upit

 • Obilazak grada pješke + kušanje hrvatskog vina (2 - 3h): 380 kn/po osobi (2 vina, sir, pršut, masline, kruh)
 • Obilazak grada pješke + shopping centar grada + hrvatski poznati dizajneri + ručak ( 2 – 6h) - 380 kn/po osobi
 • Večernji razgled grada pješice - obilazak i na kraju popijte čašu hrvatske rakije, vina ili piva + poznata slastica „TORTA ZAGREB“ (2 -3h) – 380 kn/po osobi
 • Večernji razgled centra grada i obilazak noćnog kluba, restorana u centru grada (1 restorana + 1klub) + rezervacija ulaza & stolova + čaša hrvatske rakije, vina ili piva (2 – 3h): 570kn/po osobi
 • Večernji posjet jezeru Jarun i obilazak noćnih restorana, klubova (2 restorana ili kluba) + rezervacija ulaza & stolova + čaša hrvatske rakije, vina ili piva (2 – 3h): 760 kn/po osobi
 • Party u najboljem noćnom klubu u Zagrebu +ulaz u klub+ rezervacija VIP stola +piće dobrodošlice hrvatska rakija, vino ili pivo (2 – 3h): 570 kn/po osobi
 • Izleti: Vinske ceste - Plešivička vinska cesta + kušanje vina (2 - 3h): 380 kn/po osobi
  (2 vina, sir, pršut, masline, kruh)
 • Park Maksimir, Medvedgrad - Sljeme, Samobor, Zaprešić – Novi Dvori – Dvorac Lužnica, NP Plitvička jezera, Varaždin, Dvorci hrvatskog Zagorja – Stari grad Varaždin, Trakošćan i Veliki Tabor, Marija Bistrica.

Polazak: Ispred zračne luke, hotela ili ispred Turističkog informativnog centra na Trgu bana Josipa Jelačića 11, pješke, taxi, luksuzna limuzina, kombi, mini bus, bus.

Rezerviraj sada na: http://www.antropoti.com/rezervacije
Rezerviraj party vodiča na: http://www.antropoti.com/party-rezervacije
Za više detalja, broj osoba, cijene i pakete molimo kontaktirajte nas:

ANTROPOTI VIP CLUB ZAGREB - CROATIA
Ivana Trošić, licencirani pratitelj
gsm: +385 91 157 87 27
travels@antropoti.com
www.antropoti.com

              


 "KAMAUF" - razgledi grada

Poštujući tradiciju i duh starog Zagreba vratiti ćemo vas u prošlost i pokazati što je Zagreb bio i istaknuti ono što je danas.

Osim činjenicama, stoljećima i arhitektonskim stilovima, naša priča o Zagrebu isprepletena je živopisnim legendama, pričama, ljudima, bojama, okusima i mirisima.

Za detalje o našim razgledima i cijenama javite nam se e-mailom ili zavirite na našu web stranicu.
Razglede organiziramo na hrvatskom, engleskom, portugalskom, španjolskom i ruskom jeziku tokom cijele godine.


Želite napraviti korak dalje? Pomoći ćemo vam da uz najmanje muke stignete do Samobora, Trakošćana, Velikog Tabora, Plitvičkih jezera ili pak neke druge destinacije po vašoj želji.

Kontakt:
"KAMAUF" - usluge u turizmu
Jeronim Cimperšak Žigrović (Tel: 00385.98.9745.949)
Marilia Peixoto Coelho de Souza (Tel: 00385.98.1695.909)

 

E-mail: info@kamauf-zagreb.com
Web: www.kamauf-zagreb.com
              


Best of Zagreb

Zagreb, glavni grad Hrvatske nova je europska destinacija. Razgledi grada s turističkim vodičem otkrit će Vam glavni grad Hrvatske, njegovu kulturu, društvo, povijest, ljude, gastornomiju.
Organiziramo razglede grada s turističkim vodičem na englsekom, francuskom, ruskom i hrvatskom jeziku.

Kontakt:
Samia Zitouni
+385 98 968 18 27
e-mail: info@bestofzagreb.com
www.bestofzagreb.com
                          


Crna kraljica

Mislite da ste već saznali i pročitali sve o Zagrebu, varate se. Uz naše vodiče će te saznati stvari koje se vjerujemo ne mogu tako lako naći u pisanom obliku, zanimljive priče i anegdote iz svakodnevnog života stanovnika Zagreba, kako onih koji su živjeli u prošlosti tako i onih koji u njemu žive sada.

Sukladno Vašem ukusu preporučit ćemo vam mjesta gdje možete probati hrvatske specijalitete. Izvesti ćemo vas u noćni život i preporučiti mjesta za dobar provod te vama prilagoditi tempo i stil razgleda grada.

Većina naših vodiča i sama je proputovala puno zemalja, tako da se vrlo lako možemo staviti u vašu poziciju i pokušati pogoditi vaše želje i pitanja.
Ako uz naš glavni grad poželite vidjeti i druga mjesta u Hrvatskoj, mi ćemo vam pomoći u tome.

Razglede grada organiziramo na hrvatskom, engleskom, njemačkom, slovačkom, slovenskom, španjolskom, ruskom, talijanskom i francuskom jeziku.

Za detaljnije informacije i rezervacije kontaktirajte nas na:
crnakraljicanet@gmail.com
www.crnakraljica.net
Tel: +385 98 1605890
+385 98 9282244
                          


Ja volim Maksimir – tematski razgled

Pridružite nam se na razgledu najljepšeg zagrebačkog parka, saznajte sve o njegovom nastanku i razvoju i prisjetite se nekih starih vremena kada je prvim jezerom vozio parobrod, u Maksimiru se igrao golf i posjećivalo kazališne predstave.

Popnite se s nama na Vidikovac i pogledajte kako je Haulik zamislio Maksimir, posjetite kapelicu sv. Jurja, poslušajte priču o nastanku Švicarske kuće i legende i štiklece koje skriva hrastova šuma...

Za sve koji žele nakratko pobjeći od gradske vreve i uživati u ovoj oazi zelenila i mira.

Jezik: engleski, njemački, hrvatski
Cijena karte: Cijena razgleda formirana je prema broju gostiju u grupi:
1-4 osobe: 687,50 kn
5-10 osoba: 750,00 kn
11-30 osoba: 812,50 kn
31-55 osoba: 937,50 kn

PDV je uključen u cijenu.

U cijenu je uključeno: stručno vođenje, ulazak u objekte parka Maksimir
Mjesto polaska: ispred Informativnog centra u parku Maksimir
Vrijeme trajanja razgleda: 1,5 – 2 h
Potrebna najava.

Kontakt: Dora Fila Butković
mob: 091 2512 336
email: info@zagrebtalks.com
web: www.zagrebtalks.com

Kontakt: Javna ustanova "Maksimir"
Mob: 098/416674
email: info@park-maksimir.hr
web: www.park-maksimir.hr
                          


ŠETNJA STARIM GRADOM – Razgled grada na nizozemskom, ruskom i engleskom jeziku

Upoznajte stari dio grada u laganoj šetnji koja traje dva sata. Saznajte pojedinosti od vašeg lokalnog vodiča.

Mogućnost noćnog razgleda s posjetom jezeru Jarun gdje se ljeti odvija noćni život.

Polazak: ispred Tur. Info centra, Trg bana Jelačića.
Trajanje: 2 sata

Šetnja starim gradom – SATEM
Željka Pintarić Burmudžija – 00385 91 723 01 37
info@obrt-satem.hr
www.obrt-satem.hr
              


ZAGREB 2 IN 1 - CLASSIC & GREEN TOUR

Doživite grad specifičnog šarma i srdačnih ljudi u društvu našeg vodiča koji će Vas voditi kroz prošlost i sadašnjost grada i ispričati Vam „zagrebačku priču“, mitove i legende vezane uz Zagreb. Svakako ćete vidjeti znamenitosti kao što su Zagrebačka katedrala, najstariju ljekarnu u Kamenitoj ulici, Kamenita vrata, omiljenu tržnicu Dolac na kojoj možete popričati s „kumicama“, Gornji grad s poznatom Crkvom Sv. Marka, zgradu Hrvatskog sabora, najkraću žićanu željeznicu na svijetu – Zagrebačku uspinjaču, kulu Lotršak s koje Grički top svakodnevno pucnjem označava podne. U Donjem gradu Vas čeka još poznati spomenik banu Jelačiću i fontana Manduševac po kojoj je grad dobio ime. Kako legenda kaže na tom je mjestu lijepa Manda zagrabila vodu i napojila umornog i žednog viteza koji se vraćao iz bitke. Nećemo Vam otkriti baš sve. To će učiniti naš vodič.

Vrijeme je za kratki predah i kavicu na jednoj od mnogobrojnih terasa kafića. Nakon kavice krećemo u „zelenu avanturu“ i šetnju zagrebačkim parkovima tzv. Lencucijevom potkovom koju čine sedam trgova i vrt. Parkovi će Vas oduševiti šarenilom boja i mirisa. Krećemo od Zrinjevca s alejom platana na kojem se nalaze poprsja hrvatskih značajnih ličnosti, a završit ćemo po mnogima na najljepšem zagrebačkom Trgu maršala Tita kojim dominira zgrada Hrvatskog narodnog kazališta. Ovdje je kraj našeg druženja.

CIJENA RAZGLEDA: 10 osoba 110,00 KN/osobi
Cijena ovisi o broju osoba - ukoliko je grupa manja slobodno nas kontaktirajte.
Razgledi se mogu organizirati u različitim terminima i na različitim jezicima.

CIJENA UKLJUČUJE: licenciranog lokalnog vodiča, sve razglede prema programu.
Vrijeme trajanja razgleda: cca 3 sata.

Za detaljnije informacije i rezervacije posjetite našu web stranicu ili nas kontaktirajte.
www.putopis.hr
info@putopis.hr
Tel/fax +385 1 777 3416,
Mob. 099 856 66 52

Putopis d.o.o.
Bogišićeva 20
10 000 Zagreb
www.putopis.hr
info@putopis.hr
              


RAZGLED GRADA NA ZNAKOVNOM JEZIKU

Vanda Šagovac, turist. menadžer,
turistički vodič i prevoditelj na znakovni jezik
Kontakt: vsagovac@xnet.hr
Tel. za kontakt: 091 894 9178
Mob. samo za SMS 091 652 0478


 RENT A GUIDE


Razgled grada za individualne goste s osobnim vodičem.

Samo za manje grupe (1-5 osoba).
Cijena po osobi:
8 € (5 osoba)
10 € (4 osobe)
13 € (3 osobe)
18 € (2 osobe)
35 € (1 osoba)

 NEOGOTIKA tourist trade

+385 98 80-77-75
neogotika@neogotika.com
www.neogotika.com

 

 PANORAMSKI LET

 Aeroklub Ecos  

Panoramski let iznad Zagreba: 550 kuna za tri osobe
Panoramski let iznad Hrvatskog Zagorja: 1200 kuna za tri osobe
(avio-taxi na upit)
Informacije: 091-254-89-04,  fax 292-20-75
Aerodrom Lučko: tel 656-03-11

web: www.ecos-psa.hr  

 Balon klub Zagreb

Balon klub zagreb vas vodi na avanturu života. Poletite iznad Hrvatske prijestolnice i uživajte u očaravajućem pogledu na užurbanu gradsku vrevu, ili pobjegnite s nama od gradske buke i opustite se uz pogled na predivne brežuljke Zagrebačke okolice i Hrvatskog Zagorja. Ono što je sigurno jest da će vas iskustvo i ljepota leta u balonu ostaviti bez daha.

Mjesto okupljanja prije svakog leta je balonodrom Balon kluba Zagreb na ŠRC Jarun (odmah kod zapadnog ulaza). Jutarnji i popodnevni letovi su dostupni kroz cijelu godinu, a vaša balonaška avantura traje 2-3 sata. Nakon pripreme balona vinut ćemo se u zrak gdje ćemo provesti 45 minuta do jednog sata uživajući u pogledu, berući grane sa krošnji drveća i u razgovoru sa mještanima dok lagano klizimo iznad njihovih krovova. Nakon slijetanja, na zemlji vas čeka zakuska, pjenušac i dodjela rukom izrađenih letačkih diploma uz nezaobilazno "balonaško krštenje". Cijena ovakvog iskustva, jest cijena članarine u balon klubu Zagreb i iznosi 940 kuna (u balonu do 5 osoba). Ako se želite posebno iskustvo gdje je balonon za dvoje, sa pilotom, rezerviran samo za vas, cijena članarine iznosi 1500 kuna po osobi.

Cijena članarine u Balon klubu Zagreb uključuje:
· Prijevoz do uzletišta
· Kava, sokovi, kesi i voće prije samog uzlijetanja
· Let od 1 sata
· Zakuska i pjenušac nakon leta
· Dodjela personaliziranih certifikata o ostvarenom letu
· Off road vožnja i povratak na mjesto sastanka

Informacije: 20-47-838, 098/234-441, 098/41-51-61
info@baloni.hr
www.baloni.hr

 

 


Padobranski Sportski Klub - SLOBODAN PAD

Informacije: 091 5290 926, 20-13-996
www.slobodanpad.hr
info@slobodanpad.hr


Planet Zemlja / Rikša Zagreb

Doživite Zagreb svim svojim osjetilima, udobno smješteni u jedinstvene Rikše. Dok se Rikša spretno i diskretno probija kroz gradsku vrevu, ugodni glas iz zvučnika pričat će Vam priče o gradskim znamenitostima, ljudima i događajima.

Da bi bile Vama na usluzi, Rikše je potrebno unaprijed rezervirati. Nazovite Planet Zemlju ili pošaljite mail.

+385 91 564 1002 pzemlja@gmail.com, www.planet-zemlja.hr

 

 


Zagreb Gourmet Walking Tour

Polasci: svaki dan u 10:00 h; cijele godine
Trajanje: oko 4 sata
Jezik: francuski, engleski, talijanski, njemački
Min 2 osobe – Max 10 osoba
Obvezna najava 48 h prije polaska

Itinerar
Sastanak s vodičem na glavnom gradskom trgu Trg bana J. Jelačića ispred Gradske Kavane Restaurant & Café gdje ćete dobiti kratki uvod u gradski kulturni i gourmet život. Potom slijedi posjet tržnici Dolac – najboljoj, najslikovitijoj i najomiljenijoj gradskoj tržnici. Za samo par koraka naći ćete se ispred katedrale sv. Stjepana i biskupskog dvora. Šetnja duž Kaptola u smjeru Tkalčićeve ulice – omiljene pješačke zone s mnoštvom kafića, restorana, gourmet shopova i umjetničkih galerija. Put dalje vodi u smjeru kamenom popločene Radićeve ulice i Kamenitih vrata – jednog od rijetkih ostataka nekoć moćnih gradskih zidina. Na tom mjestu ulazite u drugačiji, čarobni Zagreb i vraćate se u 15. i 16. stoljeće. Korak po korak otkrit ćete sve najvažnije znamenitosti Gornjeg grada: Trg sv. Katarine s baroknom crkvom, Trg sv. Marka s Parlamentom i zgradom Vlade te crkvom sv. Marka poznatoj po svom jedinstveno oslikanom krovu. Na koncu, zaustavljanje na vidikovcu podno kule Lotrščak prije povratka u Donji grad kratkom vožnjom uspinjačom.
Pauza za kavu i slatku okrepu u Kraš Choco Bar – najpoznatije hrvatske tvornice slatkiša i jedinstvenih čokoladnih delicija koja slavi svoju 100. obljetnicu.
Nastavak šetnje u smjeru Trga Maršala Tita gdje se nalaze tri znamentite građevine: Hrvatsko narodno kazalište, Zagrebačko Sveučilište i Muzej Mimara, te dalje, slijedeći Lenucijevu zelenu potkovu – tri trga s uređenim parkovima, pored impresivne secesijske palače Državnog arhiva i dalje do zgrade Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti i Umjetničkog paviljona koje predstavljaju tipičnu arhitekturu s prelaska iz 19. u 20. stoljeće. Za kraj razgleda Vas vodimo u Le Bistro jedinstvenog hotela The Regent Esplanade Zagreb gdje ćete kušati zagrebačke štrukle (tjestenina punjena mješavinom svježeg sira, kiselog vrhnja i jaja, potom preliveno slatkim vrhnjem i zapečeno u pećnici) uz čašu vina.BAN TOURS d.o.o. • Kaptol 11, 10000 ZAGREB • www.bantours.hr
Prijave i rezervacije: Tel: 01/ 48 81 800 • Fax: 01/ 48 14 677 • e-mail: bantours@bantours.hr


Tematski razgled "Vještičje kolo"

Jeste li znali da u prošlosti grada Zagreba postoji vrlo mračno i jezovito razdoblje od kojeg se ledi krv u žilama? Razdoblje u kojemu su strah i mržnja uzimali svoje žrtve, a lomače i sredstva za mučenje dobili na punom značenju. Priča koju Vam želimo ispričati je drugaĉija od ostalih o gradu Zagrebu. Ovo je priča o zagrebačkim nadnaravnim bićima - vješticama, coprnicama, đavoljim nevjestama koje su, navodno, različitim čarolijama uništavale grad i strašile njegove stanovnike. Kod zdenca Manduševac, na Trgu bana Josipa Jelaĉića dočekat će Vas vještičja glasnica i sunovratiti u tajanstvene dubine zagrebačke prošlosti. Pričat će Vam tko i što su bile te misteriozne zagrebačke vještice, što su sve navodno radile te kako su ih Zagrepčani hvatali i mučili, istovremeno Vam pokazujući i mjesta na kojima su im sudili, mučili ih i spaljivali. Također, upoznat će Vas s ponekim stvarnim slučajevima iz povijesti zagrebačkih vještica. No, upozoravamo Vas da ovo nije obična šetnja. Ovo je avantura u kojoj ćete na svojoj koži osjetiti jezu tog razdoblja. Što ćete točno doživjeti nećemo Vam otkriti već Vas pozivamo da budete hrabri i da dođete kod zdenca Manduševac GDJE ĆETE UĆI U TAJANSTVENI MRAĈNI SVIJET ZAGREBAČKIH VJEŠTICA!

Tematski razgled "Knjigom po Zagrebu"

Koliko je Vas zapamtilo u svojim školama sve što su Vam profesori pričali o hrvatskim književnicima na satu hrvatskog jezika? Niste baš pozorno slušali?
A da li biste pozornije slušali da ste čuli, npr. na koje je sve načine Marija Jurić-Zagorka prkosila Mađarima, zašto je Antun Gustav Matoš izbačen iz škole ili zašto je Tin Ujević imao zabranu ulaska u Beograd na određeno vrijeme?
Ispričat ćemo Vam još mnoge druge anegdote i zanimljivosti o najreprezentativnijim hrvatskim, odnosno zagrebačkim književnicima, o njihovim privatnim i javnim sukobima, svađama s neistomišljenicima, ljubavima, uspjesima i padovima, kao i o životu po kavanama nekolicine njih. Pritom čete čuti i pokoji njihov stih i zapjevati koju prigodnu.
Dođite kod biste Ljudevita Gaja, u njegovoj ulici i krenite na putovanje kroz knjige grada Zagreba, u društvu dva vrlo neobična i nesvakidašnja vodiča - dobra duha grada Zagreba, tisućljećima starih, čiji će Vas humor, ljubav prema Zagrebu i njegovim istaknutim građanima-književnicima, kao i njihova priča vjerujemo oduševiti!


TA ZDENAC ŽIVOTA d.o.o. • Tomićeva 5A 10000 Zagreb • www.zdenac-zivota.hr
Tel: 01/ 4816 200

Tečajna lista
EUR 7.620734
USD 5.912129
GBP 9.690659
CHF 6.313781