Službene web stranice Turističke zajednice grada Zagreba
2 ºC
30.01.2015
03:20sati
A A A
iMapa Zagreba     Newsletter     Moj turistički vodič     Kontakt     B2B
Dobro došli u Zagreb
Loading...
Kultura turizma
Naslovnica | Kultura turizma

Turistička zajednica grada Zagreba danas u prostorijama Muzeja suvremene umjetnosti, u dvorani Gorgona, predstavlja  rezultate projekta "Kultura turizma", koji je nastao u suradnji s Gradskim uredom za obrazovanje, kulturu i šport.

U projekt je na prijedlog Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport, uključeno deset zagrebačkih srednjih škola (VII. gimnazija, XI. gimnazija, XV. gimnazija, Gimnazija Lucijana Vranjanina, Prva ekonomska škola, Srednja škola Sesvete, Prehrambeno-tehnološka škola, Upravna i birotehnička škola, Škola za tekstil, kožu i dizajn i Željeznička tehnička škola) kojima turizam i ugostiteljstvo nisu primarni predmeti, a s ciljem edukacije mladih o važnosti i gospodarskim učincima turizma. Učenici škola koje su tijekom prošlog semestra sudjelovale u projektu, u obliku izvannastavne aktivnosti, danas predstavljaju svoje finalne projekte javnosti.  poglede i doživljaje turizma i kulture grada Zagreba.

Sustavnom edukacijom učenika srednjih škola, nastoji se podići svijest te upoznati mlade s gradom Zagrebom i njegovim turističkim, kulturnim i prirodnim obilježjima. Na taj način, TZGZ nastoji potaknuti aktivnosti i uključiti mlade u sudjelovanje u programima zaštite okoliša, zaštite životne sredine, podizanja kvalitete življenja, očuvanja etnološkog, povijesnog i kulturnog nasljeđa, podizanja razine gostoljubivosti te stvaranja klime dobrodošlice, što bi dugoročno trebalo ostaviti traga na zagrebačkom turizmu te gospodarskom razvoju grada Zagreba.

   
Tečajna lista
EUR 7.688669
USD 6.800521
GBP 10.296865
CHF 7.380886