Službene web stranice Turističke zajednice grada Zagreba
2 ºC
25.01.2015
19:00sati
A A A
iMapa Zagreba     Newsletter     Moj turistički vodič     Kontakt     B2B
Dobro došli u Zagreb
Loading...
Novosti
Naslovnica | Novosti
Prodajna Zbirka u pokretu

Muzej suvremene umjetnosti koncem prošle godine dobio je još jedan praktičan, moderan sadržaj – Shopworks, trgovinu s dizajnerskih predmetima inspiriranim izlošcima u muzejskim Zbirkama u pokretu.

S osmišljavanjem tog originalnog muzejskog dućana krenulo se još 2009. godine, kada je muzej otvoren, no tek je koncem 2011. godine, nakon pomnog planiranja, rada i odabira dućan i zaživio. Iako djeluje kao klasičan muzejski dućan suvenira, Shopworks je mnogo više od toga jer posjetitelji u njemu mogu kupiti predmete nadahnute stvarnim eksponatima – djelima poznatih hrvatskih i stranih umjetnika iz Zbirki u pokretu.

Otkriva to i sam naziv dućana – shopworks – radovi za dućan, a valja naglasiti kako predmeti nisu replike djela iz postava nego redizajnirani na način da na njih podsjećaju. Tako će suveniri kupljeni u tom dućanu nove vlasnike podsjećati na viđene eksponate i istovremeno predstavljati novo, autorski dizajnirano djelo. Na njima su radili studenti sa Studija dizajna pri Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu, koji su u suradnji s kustosima muzeja nositelji ovoga projekta.

Trgovina sadrži brojne redizajnirane predmete nadahnute djelima Josepha Beuysa, Borisa Bućana, Andréa Caderea, Julija Knifera, Zlatka Kopljara i Josipa Vanište koji su novom funkcijom stavljeni u kontekst modernog vremena i suvremenog načina njihove upotrebe.

Shopworks se nalazi na prvom katu muzeja, gdje su smještene i Zbirke u pokretu.

Tečajna lista
EUR 7.706432
USD 6.859918
GBP 10.282097
CHF 7.858895